INRIKES. En 56-årig man från Avesta åtalas för åsiktsbrott efter att ha skrivit att alla somalier borde deporterats.

Nu åtalas en 56-årig man från Avesta för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp”, efter att ha reagerat på en artikel om en våldtäkt mot en 13-åring där gärningsmannen ska ha varit somalier. Enligt stämningsansökan har mannen skrivit följande:

Skicka ut varenda jävla somalier… alla… män kvinnor å barn… ut med dom… alla.

Åklagare Johan Knies menar att mannen ”uttalat sig nedsättande om somalier med syftning på hudfärg och nationellt ursprung”. Mannen erkänner i förhör att det är han som skrivit kommentaren:

— Jag blir arg och förbannad när jag läser om våldsbrott som utförs av invandrare och att de inte får tillräckliga straff. Man blir rörd och nästan gråter.

När Fria Tider, som uppmärksammat åtalet, ringer upp Knies för att be honom utveckla sitt resonemang svarar han följande:

— Ska jag argumentera mot dig eller vad menar du? Det här är ju något jag påstår i domstol, sedan får vi väl se vad domstolen säger.

Man frågar även om det är olagligt att vilja deportera vissa invandrargrupper:

— Man får naturligtvis ha åsikter om att… Men att säga att alla ska skickas hem. Hur menar man då egentligen? Då undrar jag hur pass saklig en sådan debatt är.

På frågan om det inte ska ses som ett inlägg i den politiska debatten svarar den politiskt korrekte åklagaren så här:

— Om det är en politisk debatt. Men här använder han ju svordomar och… Nej, jag tycker att det här är över gränsen men vi får väl se hur en domstol ställer sig till det.

Rättegången kommer genomföras i Falu tingsrätt.

Källa:
Man åtalas för att han vill ”skicka ut alla somalier”


  • Publicerad:
    2018-11-07 20:35