VÄNSTEREXTREMISM. Sajten Avmaskerat.com demaskerar tidningen Arbetarens chefredaktör Annie Hellquist genom att kartlägga hennes direkta personkontakter med AFA:iter.

Avmaskerat skriver om Annie Hellquist långa arbete med att rättfärdiga och uppmana våldsdåd mot oliktänkande på tidigare Yelah.net. Hellquist har därefter stadigt klättrat i tidningsvärlden. År 2014 jobbar hon för nyhetsbyrån Siren som politiskt kartlägger människor. Siren är en sammansättning av AFA och Säpo-informatören Martin Fredriksson, Mikael Ekman som arbetat för Expo och TV-juden Robert Aschberg som också är vice ordförande i Expo.

År 2016 är Hellquist redaktör på bidragsfuskande ETC. År 2018 avslöjas det att hon är den som skrivit inkräktaren och asylaktivisten Fatemeh Khavaris ”självbiografi”. Bild på de två tillsammans.

Sedan 2020 är hon chefredaktör på den syndikalistiska tidningen Arbetaren. Som chefredaktör för tidningen bjuds hon sedermera in till att medverka på Sveriges Radio.

Personkopplingar med den vänsterextrema familjen Runvall

Avmaskerat avslöjar semesterbilder tagna med den tidigare avslöjade AFA:iten Mats Runvall och hans partner Kristina Lindquist som jobbar på Dagens Nyheter. Förutom semesterbilderna skriver Avmaskerat om Annie Hellquist poserande för Mats Runvalls internetbutik som säljer varor med AFA logotyper och Refugees Welcome tröjor.

Annie Hellquists man Olle Eriksson jobbar samtidigt med statliga medel för att vägleda ungdomar som begått brott. Mats Runvall skriver själv ut att det är han som designat omslaget till den handbok som Olle Eriksson tagit fram och som de dömda ungdomarna skall läsa.

Avmaskerats två tidigare avslöjanden går att finna här del 1, del 2.


  • Publicerad:
    2020-12-23 16:20