JOURNALISTIK. Ett nytt medborgarjournalistiskt projekt som ska exponera svenska vänsterextremister och deras kriminalitet har lanserats.

Under gårdagen mottog Nordfront ett nyhetstips om ett nytt medborgarjournalistiskt projekt kallat Avmaskerat. I mejlet berättade avsändaren följande:

Avmaskerat är ett medborgarjournalistiskt projekt som har för avsikt att granska den antifascistiska miljön i Sverige. Alltså enskilda vänsterextremister samt de grupper, organisationer och nätverk som ägnar sig åt att förfölja meningsmotståndare eller medvetet understödjer och skyddar de aktörer som sysslar med den sortens verksamhet.

Vi kommer publicera såväl nyheter som fördjupande texter om vänsterterrorismen i Sverige. Vi kommer också återpublicera en del gamla artiklar från andra tidningar som vi anser innehåller information som det är viktigt att bevara och samla på ett och samma ställe. Sidan kommer även efterlysa information från allmänheten och erbjuda kortare presentationer av vänsterextremister för att göra folk medveten om vilka dessa människor är.

Mejlet avslöjade vidare att sidan Avmaskerat.com skulle lanseras under förmiddagen idag, vilket visade sig stämma. Efter att sidan dök upp på nätet har Nordfront-redaktionen haft mejlkorrespondens med en av de anonyma medarbetarna bakom Avmaskerat och kunnat verifiera att projektet drivs av goda krafter.

I tipset från igår meddelades att tanken är att den nya hemsidan kommer uppdateras flera gånger i veckan. Förutom tips om vänsterextrem verksamhet har Avmaskerat en Bitcoin-adress som de som vill stödja verksamheten kan donera pengar till: 15FbsZQgaatVv6eK1yQr5woBJbpir5TQKG

Klicka här för att besöka den nya hemsidan.


  • Publicerad:
    2020-05-01 10:30