ALTERNATIVMEDIA. Den counterjihadistiska och Sverigedemokratiskt närstående sajten Avpixlat går nu i graven och ersätts av Samhällsnytt. 

Efter sex år går nu den sionistiska och invandringskritiska sajten Avpixlat i graven men återuppstår lika snabbt med det mindre radikala namnet Samhällsnytt. Tommy Carlsson, som arbetat på Skaraborgs Läns Tidning tar över som chefredaktör och ansvarig publicist.

Enligt en användare på Flashback kommer många av de gamla krönikörerna att lämna projektet och istället tillkommer de före detta sverigedemokraterna Erik Almqvist och Egor Putilov och en amerikansk professor som en del av den nya redaktionen. Kent Ekeroth kommer inte längre ha hand om donationerna. Utan det gör Samhällsnytt själva fortsättningsvis genom Mats Dagerlind.

Samhällsnytt skriver bland annat detta om det nya projektet:

Samhällsnytt är resultatet av denna rekonstruktion. Några medarbetare från Avpixlat finns med men i delvis andra positioner. Många ansikten är nya, inklusive chefredaktör och ansvarig utgivare.

Där Avpixlat var en tämligen hårt nischad sajt, kommer Samhällsnytt att ta ett bredare publicistiskt grepp, Vi kommer att bevaka fler områden där etablissemangsmedia fortfarande uppvisar underlåtenhetsförsyndelser. Vi kommer också relativt sett att lägga mer resurser på allmän nyhetsjournalistik. Dessutom kommer vi regelbundet att göra granskande och grävande filmreportage.

Vi är fulla av entusiasm och övertygade om att det starka team av vi nu har satt ihop borgar för att Samhällsnytt ska bli den publicistiska produkt som framtidens samhällsintresserade mediekonsumenter vill ha och har rätt att kräva.

Källor:
Välkomna till Samhällsnytt!
Avpixlat blir Samhällsnytt


  • Publicerad:
    2017-09-01 18:40