ALTERNATIVMEDIA. Avpixlats moderatorer tar nu öppet ställning mot en av sidans krönikörer efter att denne kritiserat Ingrid Carlqvist för antisemitism.

Avpixlat-krönikören John Gustavsson fick igår mothugg efter att han anklagat Ingrid Carlqvist för att vara antisemit och ”förintelseförnekare”.

Gustavsson framförde sin anklagelse i en krönika där han inte på något sätt bemötte Carlqvist i sak, utan endast förklarade att av partitaktiska skäl är det bäst att ta avstånd från personer som Carlqvist. Detta eftersom Gustavsson menar att SD:s valframgångar bygger på att partiet först distanserade sig från ”nazister” och till slut även bröt med ”etnonationalisterna”.

Påståendena i krönikan möter dock mothugg i kommentarsfältet på Avpixlat. En användare skriver till exempel följande:

Kära John det enda du gör med dina återkommande krönikor om samma ämne är att styrka hur viktig ”judefrågan” är för SD. Det finns fler än 350 olika etniciteter på jorden men man blir utesluten från SD enbart om man kritiserar EN (judarna). Sen kan [jag] tycka att det är oerhört smaklöst hur du hela tiden stämplar allt och alla för ”antisemiter”, ett ord som du verkar ha patent för!

Med andra ord menar du också att SD har vuxit enbart för att partiet har blivit mer och mer PK, ju mer PK desto fler röster. Min fråga är då följande: Vad händer när SD är så PK som det går och låt oss säga vinner valet. Vad är då skillnaden mellan 7-klövern och SD då?

En annan användare kommenterar och anmärker också på det faktum att Gustavsson kallar Jimmie Åkessons maktövertagande i Sverigedemokraterna för en ”kupp” som banade väg för positiva reformer av partiet, samtidigt som Gustavsson försöker framställa det som konstigt och suspekt att en grupp etnonationalister försöker påverka partiet i en annan riktning.

Anledningen till att kritiken mot krönikan inte censureras verkar vara att Avpixlats egna moderatorer aktivt tar ställning mot Gustavssons budskap. Flera av Avpixlats moderatorer kräver öppet i kommentarsfältet att Gustavsson presenterar bevis för att Carlqvist förnekar förintelsen och är antisemit. Det är moderatorn Vendela som lyfter frågan och får medhåll av sina moderatorskollegor Katarina Broman och Mittlandet.

De som vill bilda sig en egen uppfattning om Ingrid Carlqvists syn på den så kallade förintelsen och judiskt inflytande i västvärlden kan ta del av Red Ice-intervjun nedan:

Källor:
Länge leve splittringen
Skärmdump från kommentarsfältet


  • Publicerad:
    2017-05-05 11:30