MÅNGKULTUREN. Hamburgerkedjan Babas Burger i Storstockholm donerar fem kronor per såld hamburgere till Black Lives Matter under hela oktober. ”Snålt”, tycker BLM som vill ha mer pengar av företaget.

Parlamentsledamoten Hanif Bali uppmärksammar på Twitter att den mångkulturvurmande hamburgerkedjan Babas Burger som har fem restauranger i Stockholmsområdet, skänker fem kronor per såld hamburgare av en viss sort under oktober månad till den antivita marxistiska svart makt-rörelsen Black Lives Matter (BLM).

Trots detta generösa tilltag av hamburgerkedjan anser BLM Sweden att donationerna från Babas Burger är alltför små och borde vara betydligt större.

I ett uttalande på Twitter, som Bali uppmärksammat, ”kräver” BLM att få ännu större donationer av hamburgerkedjans avkastning på sin verksamhet, eftersom det påstås att det är så många svarta personer som äter på Babas Burger-restaurangerna.

Helst ska företaget ha nollvinst på burgaren och skänka alltihop till BLM USA, anser BLM Sweden.

Babas Burger svarar själva under kontot babasburgers att ”de gärna” skulle bidra ännu mer till BLM men att marginalerna är små och företaget har drabbats av nedskärningar på grund av coronasituationen.

BLM Sweden verkar dock ha svårt att förstå svaret:

Kommentarerna på Twitter är kritiska mot allihop: Mot hamburgerkedjan och mot de otacksamma och okunniga marxisterna på BLM Sweden, samt som vanligt mot Hanif Bali som brukar få skäll vad han än postar.


  • Publicerad:
    2020-10-06 06:55