VÅNGA. Under tisdagskvällen gjorde badgäster som kom till Vånga stenbrott i Kristianstads kommun ett makabert fynd. Det kom rök från en soptunna som visade sig innehålla en brinnande hund.

En brinnande hund hittades av chockade badgäster när de kom för att ta sig ett kvällsdopp i Vånga stenbrott i Kristianstads kommun på tisdagskvällen. Det kom rök från en soptunna och när de kontrollerade vad det var som brann, upptäcktes att det var en hund.

Polisen vill nu komma i kontakt med personer som vet mer om händelsen.

— Vi kan inte utesluta att man på något vis plågat djuret. Man vet ju inte heller om hunden är stulen, eller vad det rör sig om, om det kan vara någon form av begravning, ett val att kremera sin hund. Men det är uppenbart att det är en hund som brunnit, kommenterade Mikael Persson, inre befäl vid Kristianstadspolisen.

Ärendet är av polisen rubricerat som djurplågeri.

Kristianstad har av tidningen Fria Tider lyfts fram som en allt otryggare stad med bland annat bombningar, kidnappningar och rån under den senaste tiden. Åtta lokala profiler har nyligen gått ut i media och krävt en rad åtgärder för att göra staden tryggare, annars hotar de med att starta ett nytt parti.

Källor:
Badgästernas otäcka fynd – en brinnande hund
Brinnande hund upptäckt i stenbrott


  • Publicerad:
    2019-08-28 19:10