INRIKES. Bajs i poolen, trångt, trasiga toaletter, urinstinkande badvatten och så mycket folk att säkerheten brister – flera besökare har nu anmält Skara Sommarland till Allmänna Reklamationsnämnden.

Genrebild.

Under den varma sommaren har Skara Sommarland haft många besökare. I vecka 30 slogs rekord med drygt 63 000 besökare på en vecka.

— En katastrof. Det var fullständigt kaotiskt, säger Erik Wihlborg.

Många besökare vittnar nu om att besöket i badparken blev en stor besvikelse. Det ska bland annat ha förekommit både bajs och urin i badvattnet. Det var trångt med trasiga toaletter och för många besökare som trängdes i parken.

Flera besökare har nu anmält företaget både till kommunen och till Allmänna Reklamationsnämnden, ARN.

— Det luktade urin i poolen. Det var så vidrigt. Det var det värsta jag varit med om, säger en mamma som anmält Skara Sommarland.

En annan anmälan till ARN pekar på bristande säkerhet:

Poolerna var så överfyllda med folk att det inte gick att bada. Smutsigt vatten i poolerna och riskabelt.

— Felet är att de släpper in för många människor till en för liten anläggning. Hur många kan bada i vattnet innan reningsvattnet slutar fungera, fortsätter Wihlborg.

Skara Sommarland grundades av asylbaronen och folkförrädaren Bert Karlsson, men ingår numera i koncernen Parks and Resorts Scandinavia, som även äger Gröna Lund, Kolmården och Furuvik.

Källa:
Besökarnas ilska mot nöjesparken: ”En katastrof”


  • Publicerad:
    2019-08-31 10:20