HUMOR. Mario Balotellis försök att vara både rolig och antirasistisk föll pladask. Nu har han en judisk ledare på halsen och kan få stå över fem matcher.

balotelli

Mario Balotelli har gått över gränsen, enligt judisk ledare och Liverpools fotbollsklubb.

Fotbollsspelaren Mario Balotelli har tidigare påstått att han blivit utsatt för rasistiska glåpord från fotbollssupportrar. Nu anklagas han själv för att ha uttryckt åsikter som media anser vara rasistiska och antisemitiska.

I måndags la Balotelli ut en bild på instagram av Nintendo-figuren Super Mario, följt av texten: ”Var inte rasist! Var som Mario. Han är en italiensk rörmokare skapad av japanare, talar engelska och ser ut som en mexikan, hoppar som en svart man och fångar mynt som en Jude.”

super-mario-2-460x459

Super Mario.

Det är endast den sista meningen om svarta och judar som har väckt agg. Ledaren för en judisk intresseorganisation (Jewish Leadership Counsil) och tidigare anställd i det engelska fotbollsförbundet, Simon Johnson, understryker att hans organisation hatar alla former av rasism vart den än må vara.

— Vi hatar alla former av rasism var den än må vara. Vi uppmanar det engelska fotbollsförbundet att utreda det kränkande inlägget på sociala medier och handla efter vad de tycker är lämpligast. Vi ska lyckas sparka ut rasismen ur fotbollen, säger Johnson.

Balotellis klubb, Liverpool, har gett honom en offentlig varning. Det engelska fotbollsförbundet arbetar med riktlinjer för sociala medier och utreder nu om Balotelli brutit mot dessa. Om de kommer fram till att han gjort sig skyldig till detta, så kommer han att bli avstängd i minst fem matcher.

Enligt Balotelli själv var meningen med inlägget att vara rolig och antirasistisk. Eftersom skämtet inte slog så väl ut har han nu för att bevisa att han inte hatar judar, påpekat att han har en judisk fostermor.

Notisen är ursprungligen publicerad på Nordfront.net.

Källa:
Mario Balotelli faces FA investigation over ‘racist and anti-Semitic’ Instagram post


  • Publicerad:
    2014-12-04 20:35