Den 16 december vid lunchtid träffades delar av Kampgrupp 106 och 112 för en gemensam banderollaktion i Västerås. Aktionen ägde rum på en bro över E18.

Responsen var enorm, då man till slut tappade räkningen av alla vinkningar och tutningar som man fick till svar. Troligtvis hade man julhandeln att tacka för all trafik som mötte aktivisternas budskap. Det var en övervägande positiv respons med bara en och annan tomte som visade fingret.

Efter en stund kom det obligatoriska besöket av Kling och Klang, men denna gång bemödade de sig inte att kliva ur bilen för att samtala med aktivisterna. Med andra ord blev det ett lugnt möte.

Under tiden som aktiviteten pågick kom en kille upp till bron och pratade med en av aktivisterna. Han var positiv till att man var ute och bedrev aktivism. Aktiviteten är att betrakta som lyckad och man nådde ut med sitt budskap till en bred publik.

När aktiviteten var avslutad och man var på väg tillbaka till bilarna kom fyra troll från We Are Västmanland och visade sina trynen och filmade aktivisterna. Sedan gick de till polisen för att gråta och gnälla, i syfte att försöka få till en polisanmälan för en påstådd ”knuff”. Polisen verkade känna sig måttligt motiverad att kliva ur bilen, vilket ses som förståeligt.

Aktivisterna i Västerås vill passa på att tacka We Are Västmanland för att de kom till platsen, då man nu har bättre koll på vilka de fyra personerna är.

Kampen fortsätter!


  • Publicerad:
    2017-12-18 16:00