OFFENTLIG AKTIVISM. Under söndagen genomförde medlemmar och aktivister ur Näste 5 en framgångsrik banderoll- och fanaktion vid målgången av årets Vasalopp.

Se film från aktionen:

Har du problem att se klippet? Klicka dig in på klippet på VK i så fall. Har du mobiltelefon rekommenderar vi att använda VK-appen som finns för Android och iPhone.

Tidigt söndagen den 3 mars begav sig medlemmar och aktivister i Näste 5 till Mora för att närvara vid målgången av årets Vasalopp.

Väl framme på plats delades medlemmarna upp i tre grupper. En grupp ställde upp sig en bit bort från själva målet med en banderoll med texten ”Gå med i Nordiska motståndsrörelsen”, och de två andra grupperna ställde sig med ett antal fanor på bägge sidor av målområdet.

Man väntade tills att den ledande skidåkaren började närma sig målet då man vecklade ut Motståndsrörelsens mäktiga Tyrrunefana till beskådan för såväl åskådare som SVT:s livesändande kameror. För att få maximal uppmärksamhet tipsade även en Nordfront-medarbetare Expressens nyhetsredaktion om aktionen, som genast nappade och snabbt publicerade en artikel om händelsen.

LÄS MER: Tyrrunefanor vajade när Vasaloppet avgjordes

Förutom lite obetydligt gruff från några hjärntvättade åskådare flöt dagens aktion på utan några problem och efter en kort stund avbröt man den vällyckade aktionen och återvände hemåt igen.

Med mycket små medel och med en kort aktion uppnådde Motståndsrörelsen stor framgång då maktens korrupta media gav händelsen stor publicitet.

En film från aktionen kommer inom kort!

Se bilder från aktionen nedanför:

Klicka för större bild. Foto: Nordfront.

Klicka för större bild. Foto: Nordfront.

Klicka för större bild. Foto: Nordfront.

Klicka för större bild. Foto: Nordfront.


  • Publicerad:
    2019-03-03 21:00