INSÄNDARE. Var finns upprördheten i svensk media, hos Löfven och hos svenskarna, när förövaren vid masskjutningar och mord inte är vit? Är det rentav så att händelser som inte passar in i narrativet ”vit nationalist mördar en stackars färgad folkmassa” mörkas medvetet av aktörer inom media, samhällsdebatt och regering?

Insändare

Det här är en insändare. Åsikterna som framförs i insändaren behöver inte nödvändigtvis fullt ut delas av Nordfront eller Motståndsrörelsen.

Vill du som läsare av Nordfront tycka till om något i en insändare? Skicka då insändaren till redaktionen@nordfront.se

När en vit person (till exempel Brenton Tarrant på Nya Zeeland) begår en masskjutning så kommenterar till och med Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) snabbt, medan han inte med ett ljud berör de attacker som äger rum mot kristna i till exempel Nigeria. Är skillnaden att de senare inte har vita förövare?

Löfven är också snabb att fördöma masskjutningar som händer i USA medan han helt förbiser de skjutningar och våldsdåd som händer i Sverige. Är skillnaden även här att förövarna i USA varit vita medan de som skjuter på Sveriges gator inte är det?

Jag hittar inga upprörda artiklar i slaskpressen om en illegal immigrant från Kenya, Billy Chemirmir, som misstänks för att ha mördat hela 19 äldre vid sitt arbete på ett vårdhem i USA. Åklagaren kommer att begära att den seriemördande afrikanen döms till dödsstraff. Just nu utreder polisen ca 750 dödsfall bland äldre kvinnor för att se om Chemirmir kan kopplas till ännu fler mord. Knäpptyst i svensk media, medan man kan fundera över hur det varit om det varit en vit man som seriemördat 19 äldre.

Vänsteraktivisten Loan Sundman som är aktiv inom den ökända Researchgruppen (som kan liknas vid svenska motsvarigheten till Stasi i DDR) och som engagerar sig i kampen mot ”näthat” publicerade häromdagen en bild på Twitter som föreställe sexton ljushyade män som gjort sig skyldiga till så kallade ”masskjutningar” samtidigt som hon gjorde uppmaningen ”Hitta minsta gemensamma nämnare”.

Jag tolkar det som att Sundman vill påverka de som ser bilden att dra slutsaten att minsta gemensamma nämnaren är att de alla är ”vita”. Det var åtminstone så jag reagerade.

Sanningen visade sig dock vara helt annorlunda. Sundman får mothugg från andra personer som vet berätta att Sundman har letat bland gärningsmän från 1995 och framåt för att få material för sin bild. De publicerar dessutom en mer rättvis bild som visar 98 förövare enbart från 2019. Då framträder en helt annan – och desto färggladare – bild. Vita förövare är plötsligt i stor minoritet!

Pågår det en medveten hjärntvätt av befolkningen? Ska vi förledas tro att vita människor är onda och att vi som ras förtrycker och skändar? Om vi tror det så kanske vi blir mer benägna att acceptera att vi måste lämna över vårt land och vår välfärd – som vi ju fått genom vårt så kallade ”vita privilegium”– till immigranter från tredje världen.

/ Viveca Tranefors


  • Publicerad:
    2019-08-08 19:30