UTRIKES. Den 22-årige marockanen Younes Abouyaaqoubs, som under förra veckan körde en skåpbil in i en folkmassa i Barcelona och som ledde till att 15 personer dog och mer än 130 personer skadades, har nu skjutits ihjäl av katalansk polis.

Polisens foto på terroristen Younes Abouyaaqoub.

Nordfront har tidigare rapporterat om terrordådet som utspelade sig i Barcelona förra torsdagen. En gärningsman körde då in med en lastbil in i en stor folkmassa på turistgatan La Rambla. Ett dåd som skördade 15 personers liv och skadade minst 130 personer.

Föraren av lastbilen flydde därefter från platsen och en stor polisinsats har pågått under de senaste dagarna för att få fast terroristen, som har identifierats som den 22-årige marockanen Younes Abouyaaqoubs.

— Allt tyder på att Younes Abouyaaqoub körde skåpbilen ensam på La Rambla, sa Joaquim Forn, lokal inrikesminister i Katalonien, tidigare under veckan.

Efter händelsen gick terrorgruppen IS ut och tog på sig attacken och hittills har fem personer som ska ha haft inblandning i dådet skjutits ihjäl av polisen.

Under måndagen sköts även Younes Abouyaaqoubs ihjäl av den katalanska polisen i Subirats, väster om Barcelona. Enligt polisen ska Abouyaaqoubs ha haft ett bombbälte på sig vid tillfället.

— De har skjutit ihjäl en misstänkt som kan vara gärningsmannen, sa en källa till nyhetsbyrån AFP på måndagseftermiddagen.

Källor:
Barcelona attack suspect Younes Abouyaaqoub shot dead wearing suicide belt by Spanish police


  • Publicerad:
    2017-08-22 10:25