INRIKES. Tre barn som lekte på en skolgård i Malmö hittade påsar som de trodde innehöll choklad. De åt av innehållet som sedan visade sig vara cannabis.

Genrebild. Skärmbild: Youtube.

Barn som lekte på skolgården till Monbijouskolan i Malmö fick på onsdagen i sig knark som de hittat på skolgården, skriver Aftonbladet.

När en mamma kom för att hämta sin bonusdotter såg hon att barnen lekte restaurang, vilket även Sydsvenskan skrivit om. När mamman vände sig mot barnen såg hon att de hade påsar.

— Jag vände mig till dem och såg att de hade några påsar. De sa att de var fyllda med örter eller konstig choklad. Men då såg jag att det var cannabis. Jag fick en chock, sa Benedicte Ekrem till Aftonbladet.

Tre av barnen, i åldrar mellan sex och sju år, hade ätit av narkotikan, som troligen gömts på skolgården av knarkhandlare. Av dem fördes två till sjukhus för kontroll. Ekrems bonusdotter, som inte behövde tas till sjukhus, hölls under kvällen under uppsikt hemma.

— Det är katastrofalt och fruktansvärt att man skickar en välmående sexåring till skolan och får hem en drogpåverkad unge. Ska det verkligen hända i vårt samhälle? Jag kan inte fatta hur det händer, sa Ekrem till Aftonbladet.

Rektorn på Monbijouskolan har beklagat det som hänt och menar att det är ett skräckscenario.

— Det är verkligen fruktansvärt. Jag har varit i kontakt med föräldrarna för att försäkra mig om hur barnen mår. Det här är ju en otrolig krock mellan värnlösa barn kontra den fulaste sidan av samhället, sa Sussi Sundblad, rektor på Monbijouskolan till Aftonbladet.

Skolan har kontaktat polisen, förvaltningsledningen och socialtjänsten och ska nu försöka se till att tillsynen av skolgården stärks under kvällar och nätter.

I augusti 2019 hittades sprängmedel på Monbijouskolans skolgård två dagar i rad. Skolan ligger i de centrala delarna av det mångkulturella experimentet Malmö.


  • Publicerad:
    2021-01-29 17:00