FIGEHOLM. Sexuella ofredanden mot unga flickor har den senaste tiden ökat i den småländska orten Figeholms bussar. Kalmar Länstrafik (KLT) löser nu problemet med att sätta in en extra skolbuss.

Upprepade sexuella ofredanden mot flickor så unga som 13 år har den senaste tiden blivit ett allt mer bekant inslag på ortens bussar i linjetrafik. Föräldrar till skolbarnen är mycket oroade över den senaste tidens utveckling.

En av dessa föräldrar är Håkan Johansson, pappa till en 13-årig flicka, som säger så här till P4 Kalmar:

— Det har hänt flera eftermiddagar när de är på väg hem från skolan. (…) Våra skolungdomar får stå på bussen. Det blir väldigt tajt, och när de sedan ska gå ut så står alla i vägen. Då får de tränga sig fram – och då passar alla på att ta på dem.

Håkan Johansson berättar även om hur dottern blivit trakasserad av en man i 25-årsålden.

— I torsdags och fredags följde han efter från sittplats till sittplats. Det blev droppen. Då sprang hon ut ur bussen med en klasskompis.

KLT sa för mindre än en vecka sedan till P4 Kalmar att det inte var aktuellt med speciella bussar bara för skolbarn, med motiveringen att man måste kunna ha olika kategorier av kunder på samma buss.

Efter ännu ett fall av sexuellt ofredande sätter man nu dock in en extra skolbuss på linjen mellan Fårbo och Figeholm. Det är i nuläget oklart om den extrainsatta bussen endast kommer att köra skolbarn.

Under förra året mottog Figeholm, som är en liten ort med under niohundra invånare, hundratals utomeuropeiska asylsökare.

Källa:
Nytt sexofredande mot barn – nu sätts ny skolbuss in
13-åriga tjejer ofredades på skolbussar


  • Publicerad:
    2016-02-10 08:00