VÄSTSVERIGE. I senaste avsnittet av lokalradioprogrammet NR Bohuslän berättade man om en barnvåldtäktshärva i Lilla Edet med en rasfrämmande Angeredspedofil i centrum.

senaste avsnittet av NR Bohuslän tog lokalradion upp en barnvåldtäktshärva som ägt rum i Lilla Edet, Lödöse, men också i Göteborg. Trots mängden av barnvåldtäkter, och på vilket utstuderat sätt de ägt rum, har riksmedia visat minst sagt lite intresse för fallet.

I dagarna har domen fallit för den 41-årige Angeredspedofilen Jovan Amedi Ibrahim. Han har fällts för flera fall av våldtäkter mot unga flickor – i åldrarna 11-14 år – vilka ägt rum i framförallt Lilla Edet och Lödöse. Det rör sig om sammanlagt elva flickor som drabbats av pedofilen Jovan Amedi Ibrahim.

“Modus operandi” för den vid tillfället 40-årige Jovan Amedi Ibrahim har varit att söka upp unga flickor på Snapchat och Instagram och där presentera sig som “Kevin” och ljuga om att han är “i 20-årsåldern”. På så sätt har han kunnat få flickorna förtroende.

Härifrån tog kulturberikaren Jovan Amedi Ibrahim kontakt med sina offer

I några fall har han fått nakenbilder skickade till sig, som han sedan använt som utpressning för att flickorna ska genomföra vissa “tjänster”. Han ska dessutom velat betala för nakenbilder där dessa bilder fungerat som ersättning för köp av alkolhol och cigaretter. Han har dessutom uppgett för vissa av flickorna att det finns andra äldre män som är beredda att köpa sex.

Därefter har han stämt träff med flickorna, på en tid och plats som han valt själv, där det uttalade syftet varit att bara köpa ut cigaretter och alkohol till dem. Platserna har bland annat varit parkeringar, däribland utanför Lödöse museum, och utanför skolor.

Det lilla samhället Lilla Edet var en av platserna där barnvåldtäktsmannen Jovan Amedi Ibrahim stämde träff med sina offer. Foto: Raphael Saulus.

De flickor som varit naiva nog att åka till mötesplatsen och sedan satt sig i hans bil har där tvingats runka av honom. De flickor som träffat honom vid flera tillfällen har vid andra gången tvingats utföra oralsex och vid tredje gången fullbordat samlag. Vid ett tillfälle, gällande en 11-årig flicka, tvingade han till sig analsex trots att hon bestämt sa nej till detta.

Jovan Amedi Ibrahim döms skyldig till brott på elva åtalspunkter; tre fall av våldtäkt mot barn, en våldtäkt, två sexuella övergrepp mot barn, ett försök till våldtäkt mot barn, ett sexuellt tvång, ett utnyttjande av barn för sexuellt posering, ett sexuellt ofredande samt ett fall av barnpornografibrott.

Fängelsestraffets längd blir fem år och sex månader, vilket innebär att han efter reducerad tid kan vara ute efter tre år och 8 månader. Pedofilen har under rättegången beklagat sig över att han vid fällande dom kommer förlora sin anställning.

I NR Bohuslän uppmanar man föräldrar att se till att deras barn inte litar på vad andra människor utger sig för att vara på sociala medier. En person som kallar sig “Kevin” och är i “20-årsåldern” behöver inte nödvänditvis vara den han utger sig för att vara, eller ha goda avsikter.

Ursprungligen publicerad på nordiskradio.se


  • Publicerad:
    2020-04-18 21:16