Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Batikhäxa försvarar attack mot minderårigt sexualbrottsoffer

Av Redaktionen, 2017-10-14
redaktionen@nordfront.se

SKANDAL. Under dagarna har ett stort antal kommentarer där framförallt svenska kvinnor visar stöd för en sexualbrottsdömd afghan spridits på sociala medier. Nina Drakfors har publicerat ett samtal med en av de värsta batikhäxorna som dessutom valde att attackera det minderåriga offret.

Det var journalisten och författaren Katerina Janouch, som i artikeln ”Ladies, we have a problem – om det ohemula gullandet med en dömd sexbrottsling”, först uppmärksammade de uppseendeväckande kommentarer som den sexualbrottsdömde afghanen Arif Moradi fick när han på Facebook beklagade sig över att han dömts för sexualbrott mot en minderåriga flicka som han kom i kontakt med som någon slags ungdomsledare åt Svenska kyrkan.

Kommentarerna kommer framförallt från svenska kvinnor, varav flertalet varken känner Moradi eller den 14-årige flickan, och är en blandning av hjärtan, uttryck för stöd, sexuella inviter och löften om att man inte för en sekund tvivlar på Moradis oskuld. Vissa går så långt att de till och med attackerar offret. Ann-Christin Jansson skriver exempelvis ”Jo du, små flickor med långa ögonfransar kan ställa till ett helvete för grabbar, män. Lite gråt och tandagnissel brukar ju hjälpa i alla lägen för tjejer, fy faaan vilka ynkliga människor, jag spyyyr”.

Flera av kommentarerna kommer från medlemmar ur den vänsterextrema nättrollgruppen #jagärhär, som dagligen arrangerar nätstormar för att attackera och stänga ned meningsmotståndare eller, som i detta fall, hylla meningsfränder eller främlingar.

Nordfront har också noterat personer med kopplingar till gruppen ”We Are Dalarna”, som tycks drivas av en sjuklig besatthet och avundsjuka gentemot Nordiska motståndsrörelsen. En av dessa är Emma Rydén, som skriver till Moradi att hon är tillgänglig för honom ”när du än behöver mig”. Exakt på vilket sätt hon är ”tillgänglig” för den afghanske sexualbrottslingen framgår dock inte, men enligt uppgifter till Nordfront är hon välkänd i Svärdsjö med omnejd för sin förkärlek till utländska män.

Hennes folkfientliga engagemang började redan för flera år sedan i projekt som ”Bygden Bryr Sig Faddrar Falun” och har nu kulminerat med att hon umgås med bedragare som Ivan Midjic och den illa ansedde vänsterpartisten Elias Lodin.

Medborgarjournalisten Nina Drakfors har publicerat ett samtal med en av batikhäxorna, som valt att inte endast bedyra sin kärlek till den före detta ungdomsledaren Arif Moradi, utan även hävda att domen mot honom endast är ett ”påhopp” och att det 14-åriga offret för hans sexualbrottslighet alltså ljuger.

Kommentaren från kvinnan som Drakfors ringer upp.

Kvinnan, som alltså aldrig ens träffat Arif Moradi eller offret, försvarar sig med att hon trots allt endast skrivit en enda kommentar i just det här ärendet. Samtidigt vill hon betona att hon kommenterat flertalet andra saker som Moradi skrivit på sin Facebooksida.

— Jag har ingen aning vad det är som han blivit dömd för, jag har inte sett handlingarna, jag har inte hört vad det är för person, vilken ålder personen har – ingenting, förklarar kvinnan som menar att hon utgår från ”det hon vet om Arif och människorna som känner honom”.

När uppringaren försöker få henne att förklara hur hon kan uttala sig så tvärsäkert i skuldfrågan när hon helt saknar kunskaper om fallet så väljer kvinnan slutligen att lägga på luren.

Förutom att ha fått agera som ungdomsledare åt Svenska kyrkan har Arif Moradi agerat som talesperson åt ”afghanska ensamkommande flyktingbarn”. Han fick avslag 2015 på sin asylansökan och i samband med detta skrevs även hans ålder upp till 20 år, varpå han började engagera sig offentligt för sina landsmäns ”rätt” att stanna i Sverige. Idag är hans utvisningsärende hos polisen för att verkställas och han dömdes tidigare i veckan för sexuellt ofredande till 30 dagsböter å 50 kronor. Enligt förundersökningsprotokollet, som Samnytt har tagit del av, framgår det att hans attack mot den 14-åriga flickan hade kunnat gå mycket illa om hon inte hade lyckats ta sig ur hans grepp och låsa in sig på en toalett.

Lyssna på Nina Drakfors samtal med batikhäxan som försvarade Arif Moradi nedan:

Källor:
Ladies, we have a problem – om det ohemula gullandet med en dömd sexbrottsling
AVSLÖJAR: ‘Ensamkommandes’ talesperson lovade följa svenska lagar – döms för sexuellt ofredande mot minderårig


  • Publicerad:
    2017-10-14 17:30