VÄRMLAND. Under natten till torsdagen mördades en kvinna i 70-årsåldern i värmländska Kil. Enligt uppgifter var kvinnan djupt engagerad i så kallad asylaktivism och en ung man sitter nu häktad misstänkt för mord.

En 68-årig kvinna mördades i sitt hem under natten mot torsdag i värmländska Kil, som blivit känt för två filmklipp där invandrare misshandlar svenskar. En som kämpat för ett mångkulturellt Kil sägs nu vara den mördade kvinnan, som enligt uppgifter till Nordfront är en batikhäxa vid namn Ingrid Guldbrandsson.

Hon har under åren låtit flera afghanpojkar bo i hennes hem. I samband med att den så kallade gymnasielagen klubbades igenom, som gav flera tusen illegala afghaner asyl, sade hon till SVT Värmland:

— Det var så överväldigande att jag började gråta, för jag har varit så spänd på det här. Jag har funderat på hur det skulle gå för de här killarna. Så, ja, det var känslosamt.

Polisens presstalesperson Christina Hallin säger till SVT Värmland att en man i 20-årsåldern greps i anslutning till brottsplatsen på torsdagsmorgonen och att han har anhållits av åklagare, misstänkt för mord. Hallin bekräftar också att den misstänkte och Guldbrandsson kände varandra.

— Han kommer att höras med sin försvarare idag eller i morgon och jag tar ställning till om jag ska begära honom häktad i morgon, säger åklagare Cecilia Aronsson.

Det är i skrivande stund oklart ifall den misstänkte är en av Gulbrandssons afghanpojkar, men hans identitet blir offentlig handling ifall åklagaren väljer att begära honom häktad efter tre dagar.

Källor:
Maisam om Migrationsöverdomstolens besked: ”Det känns bra”
Man anhållen misstänkt för mord i Kil


  • Publicerad:
    2019-06-27 21:00