DANMARK. Två batikhäxor arbetade på ett boende för ”ensamkommande flyktingbarn” där de inledde sexuella relationer med två enligt uppgift 17-åriga ”pojkar”. De står nu åtalade och riskerar 4 års fängelse vardera.

Två medelålders batikhäxor, en 36-åring samt en 52-åring, som tidigare arbetat på ett boende för så kallade ensamkommande flyktingbarn åtalas nu för att ha haft sexuella relationer med två av ”barnen”. De båda kvinnorna arbetade på ett boende i Tullebølle på ön Langeland som tillhör Danmark.

52-åringen åtalas för att under ett par veckors tid mellan januari och februari 2016 flertalet gånger haft sex med en enligt uppgift 17-årig asylsökande ”pojke”. De ska bland annat ha haft sex inne på boendet samt i kvinnans bil.

Den 36-åriga batikhäxan åtalas för att hon ska ha haft sex med en annan 17-årig asylsökare under ungefär en och en halv månads tid ifjol. Den sexuella relationen pågick mellan 16 maj till 1 juli och samlagen ska bland annat ha skett hemma hos kvinnan samt i hennes bil.

Idag är boendet för de ”ensamkommande flyktingbarnen” stängt, dels på grund av dessa händelser men även för att flera av ”barnen” från boendet hade befunnit sig på Langelandsfestivalen där de hade utsatt unga flickor för sexuella trakasserier.

Rättegångarna skulle egentligen ha ägt rum nu i juni men blir uppskjutna tills i höst. Åklagaren vill att de båda batikhäxorna ska erkänna sig skyldiga men vill även se att 36-åringen i framtiden ska förbjudas att arbeta med människor under 18 år.

Eftersom att det är förbjudet för anställda att ha sex med de boende riskerar batikhäxorna nu upp till fyra års fängelse vardera.

Källa:
Tiltale: Ansatte på børnecenter havde sex med asylbørn


  • Publicerad:
    2017-06-27 09:25