Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Belgien: Två gripna misstänkta för inblandning i macheteattack

Av Redaktionen, 2016-12-02
redaktionen@nordfront.se

BELGIEN. Två personer ska ha blivit gripna i en rad polisaktioner som varit en del i utredningen av den man som attackerade två belgiska poliser med en machete i augusti.

Illustrationsbild.

Illustrationsbild.

Två personer ska ha gripits när åtta olika platser i staden Charleroi stormades av belgisk polis under gårdagen. Detta sägs vara en del i utredningen av den man som i augusti attackerade två poliser med machete i staden för att sedan skjutas till döds av polis.

Polisen ska ha funnit ett antal knivar på de olika platserna som genomsöktes och flera av dessa ska ha liknat den som användes i attacken.

Inledningsvis kom uppgifter om att sex personer gripits, men nu har man alltså bekräftat att en 36-årig kvinna och en 37-årig man gripits misstänkta för delaktighet i en terroristorganisation samt försök till mord. En tredje person har också förhörts, men det är oklart ifall han kommer att gripas eller ej.

Vilken terroristorganisation de misstänkta anklagas för att ha deltagit i framgår inte men bara några dagar efter macheteattacken tog terroristorganisationen Islamiska staten (IS) på sig dådet.

Källor:
Seks arrestert etter machete-angrep
Två gripna för belgisk macheteattack


  • Publicerad:
    2016-12-02 12:45