Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Belgisk corona-Rambo fortfarande på fri fot efter fem dagars jakt

Av Redaktionen, 2021-05-22
redaktionen@nordfront.se

UTRIKES. En belgisk krypskytt har tagit till skogs för att slåss för frihet och mot coronarestriktioner. Efter fem dagars jakt är han fortfarande på fri fot.

Soldaten Jurgen Conings, beväpnad och farlig.

Den belgiske soldaten Jürgen Conings, som är en krypskytt med erfarenhet från Afghanistan, Irak och Libanon, har hållit sig undan myndigheterna sedan i måndags. Innan han försvann skrev han brev till en rad olika makthavare i landet och stal vapen från sin enhets vapenlager. Conings ska ha skrivit att han ”inte längre kan leva i ett samhälle där politikerna och virologerna tagit allt från oss” och att han ska ”gå med i motståndet och inte ge upp”.

Han ska ha fått med sig flera pansarvärnsrobotar, ett automatvapen och en pistol. Av myndigheterna anklagas han för terrorism, rapporterar belgisk media. Hans agerande ska också vara planerat i förväg, snarare än att vara en impulshandling. Conings syfte är att få slut på coronarestriktionerna i Belgien, och enligt RT är han en så kallad ”högerextremist”.

Under måndagen ska han ha befunnit sig i närheten av Marc Van Ransts hem. Van Ranst är Belgiens chefsvirolog och ansvarar för coronarestriktionerna.

Under veckan har 400 man från armén och polisen sökt efter Conings i Hoge Kempens nationalpark i belgiska Limburg, men än så länge har man inte hittat honom. Även i Nederländerna och i Tyskland har gränspolisen mobiliserat.


  • Publicerad:
    2021-05-22 20:25