UTRIKES. En Belgisk toppolitiker varnar för att vi står inför inbördeskrig i Europa, om regeringar förlorar kontrollen över upplopp och våld från rasfrämlingar, och om vita människor väljer att revoltera mot detta.

Filip Dewinter.

Filip Dewinter är en ledande figur i det belgisk-flamländska och nationalistiska partiet Vlaams Belang. I kölvattnet av VM-upploppen i Frankrike anser han att ett inbördeskrig kan vara närstående i Europa.

– Jag tror att spänningarna bara kommer att öka. Vad vi ser är en slags etnisk undersida av samhället, människor som inte uppfostrats väl och inte vet något annat än upplopp, våld och vandalism, säger Dewinter.

– Vi har nått ett pre-revolutionärt tillstånd där människor segregerar sig från samhället i gäng motiverade av radikal islam.

Dewinter menar att hela bostadsområden redan är bortom regeringens och polisens kontroll då islamska kulturella strukturer tagit över dem.

– Lynchning, våld och vandalism, den urbana gerillan utgör ett hot.

Motivet bakom de upplopp som har uppstått i Frankrike och på andra håll i Europa är enligt Dewinter att attackera statens auktoritet, och attackerna på butikerna som slås sönder och plundras är attacker på den vita kulturen.

– Den här formen av våld kan leda till inbördeskrig ifall regeringar förlorar kontrollen och vita människor revolterar. Den här situationen är närmare än vi tror, det kan bryta ut väldigt snabbt och stora städer blir slagfält.

Källa:
Belgian political leader predicts European civil war is near, as governments are losing control


  • Publicerad:
    2018-07-21 22:25