UTRIKES. En grupp belgiska sionistpolitiker kräver i en resolution att Tyskland omedelbart stoppar utbetalningarna av pensioner till belgiska invånare som skadades i strider på Tysklands sida i andra världskriget.

75 år efter andra världskriget rasar en politisk strid om tyska krigspensioner till invånare i Belgien. En grupp belgiska parlamentariker från partierna Front Démocratique des Francophones (FDF) och Parti Socialiste (PS) som reagerat på uppgifterna om att personer som deltog i kriget på Tysklands sida tar emot pensionspengar från grannlandet.

Tidigare i veckan röstade det belgiska parlamentets utrikesutskott för att ställa krav på förbundskansler Angela Merkels regering att landet omedelbart sätter stopp för utbetalningarna. De vill också att Tyskland ska namnge mottagarna, vars identiteter skyddas av Tysklands lagar om persondataskydd.

Enligt det tyska social- och arbetsministeriet rör det sig om 18 personer – inte 30 som de belgiska parlamentarikerna hävdar – som får sådana krigspensioner, varav några kan vara tyska medborgare.

— Det är en kompensation för personer som ådragit sig skador i samband med krigsinsatser – inte för att de har tillhört Wehrmacht eller Waffen-SS, säger en talesperson för det tyska ministeriet.

Talespersonen påpekar vidare att ingen av pensionärerna har dömts för något brott mot mänskliga rättigheter eller liknande som skulle kunna ge anledning till att ifrågasätta deras ersättningar.

Det är inte första gången som de lagligt förtjänade pensionerna vållar strid mellan grannländerna. 2017 besökte en grupp belgiska sionistparlamentariker Berlin för att försöka tvinga Tyskland att stoppa utbetalningarna.

Den statliga belgiska radion RTBF rapporterade också att liknande pensionsutbetalningar från Tyskland görs till personer i Storbritannien, Spanien, Sverige, Nederländerna och Schweiz.

Även den folkfientliga tyska politikern Ulla Jelpke, ledamot för vänsterpartiet Die Linke i förbundsdagen, rasar mot utbetalningarna och säger:

— Det är oacceptabelt att nazi-kollaboratörer får pensionsutbetalningar i årtionden, medan nazismens offer måste kämpa för att få kompensation.

Detta är en förvånansvärt grov lögn med tanke på de miljardbelopp som Tyskland har tvingats betala ut till så kallade ”överlevare”. Trots detta protesterar alltså sionist-kollaboratörer mot lagligt förvärvade pensioner till en handfull personer som idag alla är över 90 år.

Enligt beräkningar handlar det om mellan cirka 4 500 kronor och 13 000 kronor per månad som dessa modiga personer, vilka svor trohet mot sin ledare och kämpade för en framtid för sitt folk, får som kompensation för de skador de ådrog sig i kampen.

Källa:
Germany paying pensions to Nazi collaborators in UK and Belgium


  • Publicerad:
    2019-02-24 10:15