VÄRMLAND. Nordfront har talat med arrangörerna för kampanjen ”Bellum Karlstad”, som nu bjuder in alla svenskar till att delta i kampsport- och självförsvarsträningar. 

Kampsportsträning i Karlstad. Foto: Nordfront.

Bellum Karlstad är en kampanj som flitigt har marknadsförts i Värmland den senaste tiden. Nordfront har fått tala med arrangören Erik, som förutom att länge ha tränat kampsport även är medlem i Nordiska motståndsrörelsen.

Namnet på kampanjen har inspirerats av Nordisk Radios träningspodcast, med namnet Bellum. Gruppen arrangerar gratis kampsport- och självförsvarsträningar för svenskar. Ingen tidigare erfarenhet krävs, och all utrustning finns att låna, har man annonserat.

Igår arrangerades den första utannonserade träningen, som föregicks av omfattande aktivism i Karlstad och omkringliggande orter. Främst affischeringar och klistermärkesuppsättningar, men också via en del sociala medier.

Affisch någonstans i Karlstad.

Uppslutningen till dagens träning var således god.

Träningen inleddes med uppvärmning i form av ett kortare löppass. Efter detta gick man vidare med några enklare slagkombinationer.

— Fokuset för idag låg framför allt på sparkar. Träningens deltagare fick lära sig hur man sparkar med korrekt teknik, och fick utöver detta även testa sina tekniska färdigheter i sparring, berättar arrangören för Nordfront.

Träningarna kommer fortsätta att genomföras kontinuerligt framöver. Förutom vanlig kampsport har man också provat på självförsvar mot knivattacker.

Aktivismen har definitivt gett resultat, berättar Erik med ett leende på läpparna.

— Responsen på kampanjen har varit god. Massvis med folk har hört av sig, och flera värdefulla nya kontakter har knutits.

Alla svenskar som vill delta i träningarna uppmanas att höra av sig via e-post till Bellumkarlstad@protonmail.com, eller till telefonnummer: 076-601 69 64.


  • Publicerad:
    2021-06-14 09:50