SVERIGE. Bert Karlsson, som redan gjort mångmiljonvinster på massinvandringen, har i en ny upphandling ansökt om att få husera 14 700 invandrare. Han är dock arg på Migrationsverket som inte längre vill betala för att ”flyktingarna” ska få sin mat serverad.

I vad som Migrationsverket kallar för sin största upphandling någonsin har Bert Karlsson ansökt om att få ansvara för 14 700 asylsökanden.

— Det är en väldigt stor upphandling beroende på att behovet av bostäder är väldigt stort just nu, säger Guna Graufelds från Migrationsverket. Hon berättar vidare för media att verket ska få in svindlande 80 000 platser i den här upphandlingen.

Bert Karlsson har under de senaste åren tjänat stora pengar på att driva asylboenden runtom i landet. Bara under förra året räknar han med att han gjort en vinst på 70 miljoner kronor. Han driver enligt egen utsago i dagsläget 60 anläggningar med 9 000 invandrare. Nu vill han ha mer.

— Jag kommer inte att få alla platser som jag har ansökt om, men jag hoppas att få ett par tusen till i varje fall, säger han.

Han är inte heller nöjd med att Migrationsverket beslutat att sänka ersättningarna till invandringsprofitörerna genom att bland annat dra in på matservering till ”flyktingarna”. Han säger:

— De sparar på fel område. Nu ska flyktingarna själva få laga mat tre gånger per dag, då blir det ingen tid över för språkundervisning.

Källa:
Bert Karlsson kritisk mot Migrationsverket


  • Publicerad:
    2016-04-27 23:05