INRIKES. Ytterligare ett av Bert Karlssons så kallade asylboenden har lämnats i ett totalförstört skick. Ägarna stämmer därför nu Karlsson på över två miljoner kronor.

Folkförrädaren Bert Karlsson äger bolaget Jokarjo AB som driver så kallade flyktingboenden på uppdrag av Migrationsverket runt om i Sverige. Nu har dock Karlsson hamnat i en tvist med de gårdsägare som tillåtit Karlsson att bedriva sin så kallade verksamhet i deras lokaler.

Jokarjo AB skrev ett avtal om att förvara ”flyktingar” på Öhns gård utanför Mariestad. Ägarna till gården säger att de kom överens med Karlsson i ett avtal att de skulle stå för allt normalt slitage medan allt därutöver skulle ersättas av Karlssons företag.

När boendet väl avvecklades år 2016 kunde ägarna konstatera omfattande skadegörelse på gården.

— Byggnaden måste totalrenoveras. Vi har försök hitta en frivillig lösning, men tycker inte vi känner att vi får något gensvar. Så domstolen får avgöra vad som är en skälig ersättning, säger advokat Staffan Uvabeck.

Ägarna stämmer därför nu Karlsson på över två miljoner kronor för skadegörelsen. Det är dock inte första gången som ett av Jokarjos boenden har totalförstörts, en liknande tvist har tidigare skett på ett så kallat asylboende utanför Uppsala.

Källa:
Bert Karlssons bolag stäms på två miljoner


  • Publicerad:
    2017-09-07 20:00