DJURPLÅGERI. En 19-årig kvinna hittade under förra veckan en igelkott som hade spetsats på en mäklarskylt i Ulricehamn.

Under sommaren har flera igelkottar i Sverige råkat ut för djurplågare och Nordfront kunde senast förra veckan rapportera om två övergivna igelkottsbebisar som hittades vid en lekplats på Odensalavägen i Märsta och strax i närheten hittades även en ihjälsparkad igelkottshona. Under sommaren hittades en igelkott som slagits ihjäl med en sten i Upplands Väsby.

Nu har ytterligare en igelkott hittats dödad. Denna gång i Ulricehamn av 19-åriga Katja som var ute på promenad med sin hund. Det var när kvinnans hund reagerade över något vid 19-åringens grannhus som hon gick fram för att se vad det var och det var då hon gjorde den makabra upptäckten, en död igelkott som hade spetsats på en mäklarskylt.

— När jag kom fram såg jag att skylten var nertryckt i en igelkott. Jag blev både ledsen och skärrad. Min spontana tanke var att igelkotten fortfarande levde när de tryckte ner skylten, säger hon.

Kvinnan säger dock att hon aldrig anmälde djurplågeriet till polisen då hon inte tror att ordningsmakten skulle göra något åt saken.

— Jag tänkte att polisen inte skulle göra något åt det, de bryr sig inte ändå om sådant här, säger hon.

Samma dag publicerade hon en bild på den spetsade igelkotten på sin Facebook-sida där hon uppmanar folk i området att hålla sina katter inomhus.

— Jag tycker att det är för jävligt, rent ut sagt. Jag förstår inte hur man kan vara så hjärtlös mot ett hjälplöst djur. Och kan man göra så mot en igelkott kan man lika gärna göra det mot andra djur. Jag vill inte hitta våra katter ihjälslagna eller spetsade på en skylt, säger hon.

Källa:
Katja, 19, hittade igelkott – spetsad på mäklarskylt


  • Publicerad:
    2017-08-13 20:35