ABSURDISTAN. Trump-motståndare har börjat elda upp sina skor i protest mot skomärket New Balance. Detta för att New Balance har uttyckt stöd till Trump efter valet.

trump_newbalance

Den amerikanska skoproducenten New Balance var det första i sällskapet som offentligt uttryckte stöd till den nyvalde presidenten Donald Trump.

— The Obama admin turned a deaf ear to us & frankly w/ Pres-Elect Trump we feel things are going to move in the right direction.

Uttalandet har inte gått obemärkt förbi hos Trump-motståndare som i protest har börjat att lägga ut bilder och filmer på sociala medier där man kan se dem elda upp och kasta sina egna New Balance-skor.

New Balance uttalade sig senare till Sole Collector att stödet till Trump bland annat handlar om USA:s handelsavtal eftersom de är det enda företaget som fortfarande producerar sina skor i USA. Trump har nämligen sagt att han aktivt kommer att stödja produktionen i USA och straffa de som producerar sina produkter utomlands.

— Som det enda stora företaget som fortfarande tillverkar joggingskor i USA har New Balance ett unikt perspektiv på handel och handelspolitik om att vi vill tillverka fler skor i USA, inte färre.

Uttalandet gjorde inte Trump-motståndarna klokare och bilder av brinnande skor har fortsatt att hagla i sociala medier.

Källor:
Tilbakestående Trump-motstandere brenner sine sko i protest
Raser: Folk brenner og kaster sko etter støtte til Donald Trump


  • Publicerad:
    2016-11-11 14:45