USA. Beväpnade vittnen drog sina vapen efter att kriminella börjat beskjuta varandra på parkeringen utanför en butikskedja i staden Augusta i delstaten Maine.

walmart

Två av gärningsmännen, Kwiesha ”Reggie” McBride och Samantha Tupper, satt i en vit Ford Taurus på parkeringsplatsen utanför en Walmart-butik. Jämte satt Frankie Dejesus, Diana Davis och två andra kvinnor i en silverfärgad Volkswagen. Situationen blev snabbt allvarlig efter att det avlossats flertalet skott och det uppstod även handgemäng. Vittnen på platsen drog då sina egna vapen för att lugna ner situationen.

— Jag informerade dem om att jag hade en pistol, att bryta upp och gå ner på marken, säger ett av vittnena som agerade.

Man uppmanade gärningsmännen att lägga sig ner på marken, Dejesus och Davis löd uppmaningen medans McBride och Tupper flydde platsen i sin bil. Polisen kom senare till platsen och kunde gripa de inblandade. McBride och Tupper greps i sitt hem där polisen även fann heroin.

— Detta låter som en gammal westernfilm på Walmart parkeringsplats och kan naturligtvis inte tillåtas, menar polisen Robert Mullen som uppmanar åskådare att agera ”goda vittnen” istället.

Ett av de förbipasserande vittnena försvarar dock sin handling och menar att man har ett ansvar för säkerheten i samhället.

— Om situationen uppstår har du – inte bara ett personligt ansvar – men även ett medborgerligt ansvar att upprätthålla ordningen i samhället, säger Daniel Chavanne.

— Det var ett sånt ögonblick – situationen var där och jag reagerade, fortsätter han.

Enligt Chavanne hade minst en person blivit mördad om ingen agerat och han menar även att han ville beskydda sin fru och barn från gärningsmännens våld.

Källa:
Armed bystanders pull guns to stop ’Western shootout’ in Walmart parking lot


  • Publicerad:
    2016-06-28 13:10