KÄNDISSKANDAL. Alexander Bard kallade nyligen Bianca Ingrosso för hora. Det fick Biancas judiske pojkvän Phillipe Cohen att ilskna till.

Böghoran Alexander Bard som han såg ut 2009. Foto: Jan Ainali (CC BY 3.0).

Om svarta liv vill ha ett värde, då borde svarta liv skärpa sig, studera hårt, gå till jobbet, tjäna sina egna pengar istället för att vara beroende av socialhjälp, sluta ljuga, hålla sig borta från fängelserna, och bli hjältar istället för självutnämnda offer som världen skattar åt. Det har ett värde!

skrev nöjesprofilen Alexander Bard för några dagar sedan på Twitter om Black Lives Matter (BLM) rörelsen.

Det fick TV4 att sparka honom från TV-programmet Talang efter det att den framgångsrika och politiskt inställsamma influencern Bianca Ingrosso som också deltar i programmet ställde ett ultimatum:

— Försök att lita på att jag inte bara tar avstånd från hans uttalande. Jag älskar Talang men nej jag kommer ej sitta i juryn ifall han är med och detta vet TV4 om, skrev Ingrosso efter att Bard hade kritiserat BLM.

TV4 lät meddela att valet var lätt: Alexander Bard sparkades med omedelbar verkan ftersom TV4 ”delar hennes värderingar” och för att ”influencern Bianca Ingrosso är så omtyckt av tittarna”. Bards parti Liberalerna såg samtidigt till att han försvann från partiet.

Alexander Bard svarade Ingrosso med att kalla henne ”hora”:

— Jag är typ i chock, säger influencern Bianca Ingrosso om Alexander Bards ordval för att beskriva henne.

— Det är jättetråkigt så klart att han har uttryckt sig så. Jag vet inte… vad säger man när nån kallar en för hora? Det är mer han som får stå för det. Tyvärr är jag van vid att få höra sånt här, sade hon efter Bards kommentar.

Men nu har även Biancas pojkvän, juden Phillipe Cohen uttalat sig på Instagram eftersom han blev arg för vad Bard kallade hans populära flickvän:

Vidriga människa.

Beundrar Bard Bianca?
Bard anses alltså av Cohen vara vidrig för att ha kallat hans flickvän för hora. Men är det ett skällsord när Bard säger det, eller är det ett uttryck för beundran?

— Man kallar kvinnor för hora för att vara nedsättande. När jag säger hora är det i positiv bemärkelse, sade Bard år 2011 till Aftonbladet.

— Jag kallar mig själv för ”Idol”-hora [ett tv-program som liknar Talang och som Bard varit med i tidigare /redaktionens anmärkning].

— Horor är bra, horor avslöjar hur världen fungerar. Horor är de mest uppriktiga människorna som finns. Att gå till jobbet är att göra något mot ersättning för du skulle inte göra det gratis. Alla som jobbar är horor. Alla som tar emot en lön är en hora, sade Bard till tidningen.

I en Webb-TV show på Aftonbladet ledd av Alex Schulman sade Bard samma år att han dessutom själv jobbat som riktig böghora i nederländska staden Amsterdam under sin tid som student där.

Bard sålde sex i Amsterdam, och de som betalade bäst för de tjänsterna var judiska bankirer, berättade Bard i programmet Alex Schulman Show. Bards specialitet var att vara klädd ”som en nazist”; det var vad de rika judiska bankirerna tyckte mest om att utnyttja.

Nyheter24 skriver att tillmälet ”hora” är ett för Alexander Bard väldigt ”bardigt sätt” att uttrycka sig, och det är i själva verket oklart vilken valör ordet har när det sägs av en hora som uttrycker stolthet över sitt eget horeri. En böghora, dessutom.


  • Publicerad:
    2020-06-16 21:45