FOLKUTBYTE USA:s president har fört 65 000 afghaner till USA och vill hämta 30 000 till. Notan till skattebetalarna, som först nu specificeras, hamnar på 6,4 miljarder dollar.

President Joe Bidens administration har uppmanat kongressen att godkänna att 6,4 miljarder dollar viks för förflyttningen av 95 000 afghaner till USA för permanent bosättning.

I ett samtal med reportrar på tisdagen tillkännagav officiella tjänstemän att Vita Huset står i begrepp att be kongressen auktorisera en utbetalning av 6,4 miljarder dollar.

Beloppet uppgavs gälla finansiering av transporten till USA av närmare 100 000 afghaner – samt utplacering av dessa på olika platser därstädes.

Summan understiger samtidigt de 8 miljarder som grupper positivt inställda till massinvandring tidigare har krävt att myndigheter öronmärker för relokalisering av afghaner under detta år.

Cirka 1,7 miljarder dollar av det belopp som Vita Huset nu efterfrågar uppges enligt NBC News gå till att ”hjälpa afghanerna skapa sig ett nytt hem i USA”:

Totalt, uppgav tjänstemännen, har man den senaste månaden fört 65 000 afghaner till USA för permanent bosättning och beräknar att den närmaste tiden transportera ytterligare 30 000 samma väg.

Administrationens intention att dra upp 95 000 afghaner från deras rötter är enligt Breitbart News bara det först steget i Bidens planerade massiva folkförflyttningskampanj – den största sedan den tidigare presidenten Barack Obama tog 12 000 syrier till USA mellan 2012 och 2016.

Trots att Biden utmålat förflyttningen av afghaner som ett åtagande gentemot USA:s allierade i kriget, kvalificerar sig den övervägande majoriteten av afghaner som förs till USA inte för så kallade Special Immigrant Visas (SIVs) eller ens för ”P-2 visas”.

Och då är ändå dessa visumprogram utformade och reserverade för afghaner med familj vilka arbetat direkt under U.S. Armed Forces.

Istället anländer majoriteten av afghanerna ”på humanitär grund” – och vissa av dem tilldelas ”flykingstatus”.

Utöver detta kommer uppskattningsvis 50 000 afghaner att tas in i USA som parolees ”villkorligt insläppta” – och blir tvungna att hålla sig kvar på någon av USA:s militärbaser samt nöja sig med en engångslön på 1 250 dollar.

Afghanerna hämtas från Afghanistan och flygs till ”säkert tredjepartsland” t ex Tyskland, Spanien eller Qatar, innan de förs till Dulles International Airport i Virginia eller Philadelphia International Airport i Pennsylvania.

De flesta afghaner som anländer till USA har dessförinnan inte genomgått någon immigrationskontroll.

De senaste 20 åren har närmare en miljon ”flyktingar” övergivit sina rötter och relokaliserats i USA, vilket motsvarar en sammanlagd tillförsel av mer än den dubbla befolkningen i Miami – eller en årlig ökning med en befolkning i samma storleksklass som den i Pensacola, Florida.

”Flyktingrelokalisering” har av forskare beräknats fram till nu ha kostat de amerikanska skattebetalarna över åtta miljarder dollar per femårsperiod.

Enligt samma studier kostar varje individuell ”flykting” under sin livstid i USA den amerikanska staten 133 000 dollar.

Under en femårsperiod framöver uppskattas 16 procent av samtliga så kallade flyktingar i USA behöva få sina boendekostnader täckta av skattebetalarna.