CORONA. I inlägg på Twitter som väckt skarp kritik deklarerar USA:s president Joe Biden att de amerikaner som inte låter sig injiceras med coronavaccinen ska tvingas ha på sig ansiktsmask ”för alltid”.

Reglerna är nu enkla: vaccinera dig eller ha på dig en ansiktsmask tills du gör det”, dundrar presidenten Joe Biden på Twitter.

Inlägget kommer kort efter att den amerikanska folkhälsomyndigheten gått ut med ett meddelande om att amerikaner som tagit vaccinet nu ”tillåts” ta av sig sina masker inomhus, skriver Summit News.

Maskerna är däremot fortsatt obligatoriska på all kollektivtrafik, flygplatser och på sjukhus, äldreboenden, fängelser och härbärgen för hemlösa – även för dem som låtit vaccinera sig.

Den politiske kommentatorn Paul Joseph Watson skriver att Joe Biden och amerikanska myndigheter skapar en ”andra klassens medborgare” av människor som av olika skäl inte kan eller vill ta vaccinen och att detta görs för att aktivt straffa gruppen.

Ironiskt nog har Biden tidigare gått ut och vädjat till allmänheten och bett dessa att bemöta maskbärande amerikaner ”med vänlighet och respekt”.

På sociala medier är många extremt kritiska till presidentens utspel och konstaterar att det är och bör fortsätta vara ett personligt val huruvida man ska ta vaccinet eller inte. och att Biden som president inte har någon moralisk rätt att straffa amerikaner som inte vill vaccinera sig.

Regeln är enkel: regeringen har ingen auktoritet att säga till mig hur jag ska leva som en privatperson och jag är inte tvingad att redogöra för min hälsa. Vi kan besegra den här auktoritära regeringen genom att välja fler ledare som [Floridas guvernör] Ron DeSantis”, skriver användaren Scott Presler och får medhåll av nästan 100 000 andra användare.

Men Biden är bestämd. I ett annat inlägg med en video säger presidenten kort ”Vaxxed or masked”, på svenska ungefär ”vaxad eller maskad”.


  • Publicerad:
    2021-05-18 09:00