SVERIGE. Under natten till onsdagen ska tre bilar ha förstörts i en brand i det invandrartäta området Tjärna Ängar i Borlänge. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

trasig bil 1

En av bilarna som stacks i brand i Tjärna Ängar den 25 september.

Det var inte länge sedan om Nordfront skrev om att ett flertal bilar slogs sönder i den mångkulturella stadsdelen Tjärna Ängar i Borlänge, Dalarna. Två bilar ska då ha satts i brand och fyra andra bilar ska ha blivit sönderslagna. Bilder på de förstörda bilarna går att se här.

Nu har det hänt ännu en gång. Under natten till onsdagen ska en bil börjat brinna och branden spred sig sedan till två andra bilar som förstördes.Vid en av bilarna ska polisen ha hittat en smält bensindunk och de tror därför att branden ska ha varit anlagd.

När Dalarnas Tidning rapporterade om händelsen valde de att inte skriva att den anlagda branden ska ha inträffat i det invandrartäta området. De valde att endast skriva att händelsen ska ha inträffat på Klöverstigen. Om det beror på att Tjärna Ängar är ett bostadsområde i Borlänge där det begås mest brott samt att området har en överrepresentation av invandrare eller om det endast var en ren slump låter vi redaktionen på Dalarnas Tidning stå för.

Källa:
Tre bilar förstörda i parkeringsbrand


  • Publicerad:
    2015-10-07 21:35