BROTT. Malmö, Lund, Linköping och Norrköping har drabbats av bilbränder under natten till onsdag. Norrköping drabbades värst denna gång då ett 20-tal bilar förstördes där efter att några anlagt en brand i en garagelänga.

Bilbränderna i Malmö har fortsatt även under natten till onsdag. Det första larmet som kom in rörde en bilbrand i stadsdelen Västra Söderkulla. Bara några minuter därefter kom nästa larm från det illa beryktade Rosengård där ett okänt antal bilar satts i brand. Sedan 1 juli har över 100 bilar satts i brand i Malmö.

I Lund eldhärjades en bil på Nordmannavägen under natten. Brandkåren var snabbt på plats och lyckades släcka elden innan den hann sprida sig. Även Linköping drabbades av bilbränder under natten. En bil totalförstördes, en annan är delvis totalförstörd och en tredje är skadad av värmestrålning.

Norrköping drabbats värst under natten där ett 20-tal bilar eldhärjades efter att några ligister tänt eld på en garagelänga i den invandrartäta stadsdelen Klockaretorpet.

— Fyra personer ska ha sprungit från brandplatsen i samband med att branden bröt ut. Sedan lämnade de platsen i en ljus bil som stod och väntade på dem, säger polisens vakthavande befäl Torbjörn Lindqvist.

Sedan den 1 juni i år har Stockholm drabbats av 134 bilbränder, Malmö har drabbats av 108 och Göteborg har drabbats av 43 bilbränder.

Källa:
Bilbränderna fortsätter


  • Publicerad:
    2016-08-17 13:10