Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Bild på misshandlad judinna var en bluff

Av Redaktionen, 2014-08-21
redaktionen@nordfront.se

FALSE FLAG. Nu visar det sig att den mystiska bilden på den ”misshandlade judinnan” var en bluff.

Bilden som påstods visa en misshandlad judinna är enligt polis tagen efter en käkoperation.

Bilden som påstods visa en misshandlad judinna är enligt polis tagen efter en käkoperation.

Under gårdagen rapporterade Nordfront om hur en judinna och fyrabarnsmamma, som påstås heta Anna Sjögren, berättat om hur hon blivit misshandlad av en muslim.

Misshandeln ska varit motiverad med att hon burit en davidsstjärna i ett halsband och hon uppgav att det fanns ”10 vittnen som samtliga bar PLO:s färger” på plats då misshandeln skedde.

Kvinnan hade vänt sig till israelisk media, den hebreiska nyhetssajten NRG, varpå den påstådda judemisshandeln därifrån blev viral över nätet. Bland annat rapporterade den sionistiska nyhetssajten Avpixlat om händelsen och ”det importerade judehatet”.

Avpixlat publicerade bluffhistoria.

Avpixlat publicerade okritiskt bluffhistorian.

Spreds på mikrobloggen Twitter

På Twitter spreds historien om den 40-åriga fyrbarnsmamman som blivit attackerad enbart på grund av att hon haft ett halsband med en davidsstjärna:

Mystisk misshandel
Frågetecknen var dock många, bland annat verkade historien om att 10 stycken PLO-anhängare haft koppling till en misshandel av en sionistisk judinna vara för otrolig för att vara sant, på samma vis som att en vänsterextremist tidigare i år sa sig blivit misshandlad av ”6 – 7 unga män med hakkors på kläderna”.

På de bilder som judinnan uppgav ha tagit på sig själv, före och efter misshandeln, såg det även ut som om det handlade om två olika kvinnor. Ett annat frågetecken var varför Sjögren ”inte kunde anmäla det till polisen” i rädsla för att ”angriparna får reda på adressen”, men samtidigt valde att gå ut med namn och bild.

Kvinnan råkade av en slump även vara arrangör av en pro-israelisk demonstration om knappt tre veckor, den 7 september. Enligt Word Zionist Organisation skulle kvinnan ha planerat demonstrationen i flera månader.

Polisen lämnade häpnadsväckande uppgifter
Då den politiskt korrekta tidningen Metro ringde till polisen i Uppsala för att få ut information om den mystiska misshandeln fick de häpnadsväckande svar.

Polisen berättade då att kvinnan i fråga inte alls har blivit utsatt för någon misshandel, och att det inte ens finns rapporter om någon misshandel som liknar den som israelisk media och Avpixlat rapporterar om.

– Hon har inte varit utsatt för någon misshandel, så vi har inte någon anmälan om misshandel upprättad efter samtalet, säger Lisa Sannervik, presstalesperson på polisen i Uppsala.

Kvinnan med bandage runt huvudet verkar rent av vara en annan kvinna än den som vänt sig till israelisk media och berättat om den påstådda misshandeln:

– Hon som vi har pratat med är hon som har bandaget runt huvudet, och hon har inte varit utsatt för någon misshandel. Hon hade heller ingen förklaring till den här berättelsen som sprids. Hon säger att hon för en och en halv vecka sedan genomgick en käkoperation, och de bilderna är från den operationen, säger hon och fortsätter:

– Vi har ingen förundersökning, ingen anmälan, inget brott och inget annat än de uppgifter som förekommit i medierapporteringen.

Anna Sjögren innan misshandeln.

Anna Sjögren innan misshandeln.

Anna Sjögren efter den påstådda misshandeln. Nu visar det sig att bilden är ifrån en käkoperation.

Anna Sjögren efter den påstådda misshandeln. Nu visar det sig att bilden är ifrån en käkoperation, om det ens är samma kvinna.

Reportern som skrev artikeln på israeliska NRG skrev att han inte fått historien om misshandeln bekräftad av polis, men av ”jewish community members”, det vill säga ”medlemmar i det judiska samfundet”, utan att berätta närmare detaljer.

I artikeln går det även att läsa om hur kvinnan efter misshandeln skulle ta kontakt med ”säkerhetspersonalen vid det judiska samfundet”. Samtidigt vill Lena Posner-Körösi, ordförande för Judiska centralrådet, inte kommentera händelsen i överhuvudtaget.

Då Metro når kvinnan säger hon följande:

– Alltså ja, nej, det är något som vi försöker lägga bakom oss. Det är ingenting som jag orkar prata om, säger hon.

Fotnot: Huruvida kvinnan är judinna eller enbart en kristen sionist är omtvistat. Den israeliska originalkällan rapporterade dock om kvinnan som judinna.

Källa:
Storyn om misshandlad judinna blev viral – men mycket är oklart


  • Publicerad:
    2014-08-21 09:12