LIVSSTIL. Den norska författaren Björn Andreas Bull-Hansen lyfter fram att DNA-företag inte längre redovisar om personen är skandinav. 

Björn Andreas Bull-Hansen är en norsk författare och en så kallad ”modern viking” som trivs ute i naturen där han gör videor om livet som viking nu och då. I hans videor filosoferar han om fornnordiskt tankesätt, motivation, maskulinitet, betydelsen av att vara en man, faderskap och självständighet. I den praktiska delarna av hans videos arbetar han med bushcraft med inriktningen respekt för naturen.

Bull-Hansen ogillar orwellianska totalitära fasoner från staten, stoicism och mycket mer.

Bull-Hansens nyktra tagningar om den sjuka utvecklingen i samhället men också sund livsfilosofi har resulterat i att han för tillfället har över 330 000 följare som tar del av vad han har att säga. Han har fått utstå censur på den judisktägda plattformen YouTube till följd av hans samtalsämnen och dess innehåll.

Bull-Hansens senaste bokutgåvor är en novellserie på tre böcker som heter Jomsviking. Han har hittills skrivit 19 böcker som kan hittas på hans hemsida Bull-Hansen.com

”Ni har aldrig existerat”

I den moderna vikingen Björn Andreas Bull-Hansens senaste video på Youtube kan vi ta del av hans alltmer politiskt inriktade tema där norrmannen berättar om att det finns dem där ute som menar att de Skandinaviska folken av idag aldrig har existerat.

Dessa människor försöker arbeta för att skandinaver aldrig har varit här och att folken som kom hit upp till Skandinavien var en blandning av emigranter utan någon egen kultur. Upprört tar han även upp ett mycket kontroversiellt uttalande från folkförräderskan och tillika socialdemokratiska politikern Mona Sahlin som 2002 sade:

—Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.

I videon pratar han också om DNA-företag som upphört med att skriva ”skandinaver” i resultat efter DNA-testning. Detta tyder på en utbredd lobbyism riktat mot nordbor i syfte att försöka sudda ut vårat gemensamma arv. ”Varför kan man inte skriva att nån har anor i Skandinavien? Vad är det som är så fel med det?” ställer han sig frågande.

”Försök inte att skära av våra rötter, ni kommer inte att lyckas. För våra rötter är mycket starka. Skäms på er som försöker skära av våra rötter och säger att vi inte är någonting. Skäms på er!” är Björns svar till de subversiva DNA-företagen.

Han uppmanar sedan alla till att känna stolthet över vem man är och vart man härstammar ifrån och avslutar videon till den fridfulla åskådningen av en liten rinnande bäck, följt av utsikten över ett fornhistoriskt heligt stencirkelsfält från bronsåldern.


  • Publicerad:
    2020-10-27 15:50