POLEN Den amerikanska gruppen ”Black Eyed Peas” bar homoarmbindlar under ett uppträdande i Polen på nyårsafton. Nu kritiseras den mångkulturella gruppen av regeringspartiet Lag och rättvisa.

Den amerikanska musikgruppen ”Black Eyed Peas” skapade kontroverser på nyårsafton i Polen, där man uppträdde med regnbågsarmbindlar. Konserten ska ha livesänts i hela Polen via tv-kanalen TVP2. Nu kritiseras gruppen av representanter från det polska regeringspartiet Lag och rättvisa.

”Hbtq-propaganda i TVP2. SKAM! Detta är inte drömmarnas nyårsafton utan depraveringens nyårsafton”, skrev politikern Marcin Warchoł, som är statssekreterare i det polska justitiedepartementet, på Twitter under nyårsaftonen.

Black Eyed Peas Williams James Adams svarade på inlägget med att fråga ”var är kärleken?”, följt av sedvanliga homolobbybegrepp som ”tolerans”, ”mångfald” och ”inkludering”. Den afrikanske musikern påstår också i inlägget att han ”älskar” Polen, trots att han uppenbarligen har problem att respektera landets seder.