GLOBALISM Notan för den eskalerande ”bristinflationen” ska enligt presidenten betalas av dem som haft för vana att köpa allt de önskar sig – en kategori han inte räknar sig själv till.

Häromdagen ondgjorde sig den judiske vd:n för det USA-baserade ”multinationella investeringsförvaltningsbolaget” BlackRock Larry Fink för hur kriget i Ukraina bromsar globaliseringen och genomdrivandet av den nya världsordningen.

Nu går Robert Kapito, president för och en av grundarna till samma finansjätte, ut med en förklaring av vilka som ska få betala notan för den pågående och förestående utvecklingen inom den globala ekonomin.

Presidenten varnar för att den rådande inflationen har så pass dramatiska effekter på ekonomin att en hel generation nu ”kommer får lära sig vad det innebär att lida brist”.

— För den första gången, kommer personer tillhörande denna generation att gå in i en affär och inte kunna införskaffa det de vill ha, sade Kapito i veckan på en konferens arrangerad i Austin, Texas av Texas Independent Producers and Royalty Owners Association.

Han fortsatte:

— Och vi talar om en ytterst gynnad generation som aldrig har behövt offra något.

Ekonomins nuvarande utveckling bäddar enligt Kapito för vad han kallar en ”bristinflation” vilken, menar han, är den naturliga följden av ”brist på arbetare, jordbruksmaterial, bostäder – samt på olja i vissa regioner”.

— Jag skulle sätta på säkerhetsbältet, för det här är något vi aldrig skådat, varnade Kapito.

Kapito var alltså med och grundade New York-baserade BlackRock, som nu är världens största så kallade kapitalförvaltare med cirka 10 biljoner dollar i kundtillgångar och investeringar i den globala ekonomin.