NORGE. Tre män av utländsk härkomst har gripits efter ett slagsmål som inträffade i Bergens centrum i Norge under natten till söndagen. Det var väldigt mycket blod på platsen, säger polisen.

politibil

Det var på Erik Pontoppidansgatan i Bergen centrum som knivslagsmålet inträffade. Polisen fick in larmet bråket klockan 04.13 under natten till söndagen. Enligt vittnen ska det ha varit flera personer av utländsk härkomst som slogs med kniv på öppen gata.

Utredningsledaren i det västra polisdistriktet, Hans-Eirik Thue, säger till NRK att det var mycket blod på platsen när polisen anlände. Polisen ska ha följt blodspår från platsen till en lägenhet, där en av utlänningarna blev gripna. De två andra, anmälde sig frivilligt på polistationen under söndagsmorgonen.

En kvinna, som blev vittne till slagsmålet fråns in balkong, berättar för Bergens Journal om vad hon såg:

— Det var en grym syn. Det låg en man på motorhuven av en bil, medan två män hotade honom. De höll en stor kniv mot hans hals. De ropade och skrek.

Efter att ha ringt och larmat polisen gick hon ut på balkongen igen för att titta, men då hade männen försvunnit.

— De försvann plötsligt. Det var skrik och vrål längs gatan. Det var en förfärlig upplevelse.

De involverade talar varken norska eller engelska säger polisen, som under morgontimmarna arbetade med att ordna fram en tolk för att kunna påbörja förhören. Tolken var på plats vid 10-tiden under söndagsmorgonen och förhören kunde påbörjas.

Vid 12-tiden konstaterade instatsledaren, Rune Vedeler, att de med största sannolikhet har kontroll över alla som befann sig på platsen. Upprinnelsen till bråket är än så länge oklart.

Källor:
Blodig knivslagsmål i Bergen sentrum
Knivdrama: Mykje blod gjorde at politiet slo alarm
Blodspor førte til jakt på ukjent knivoffer


  • Publicerad:
    2016-02-29 09:35