TERROR. En IS-sympatisör skrev under fredagen ett inlägg på sin blogg där han utpekar Sverige som medskyldig till lidande i Syrien samt att ansvar nu ska utkrävas av den svenska regeringen.

En blogg som drivs av en IS-sympatisör som nu befinner sig i Syrien uppmanar i ett blogginlägg till terrordåd i Sverige. Inläggen på bloggen ska oftast ha varit skrivna på antingen arabiska eller engelska men under fredagen publicerades ett inlägg skrivet på svenska som uppges rikta sig till IS-sympatisörer i Sverige samt Skandinavien. I inlägget stod det bland annat:

Precis som i staden Mosul bombar nu den amerikanska koalitionen (som Sverige deltar i) staden Raqqah med det internationellt förbjudna kemiska vapnet vit fosfor som skjuts ner som lava från himlen och bränner allt som den nuddar…”. Vidare stod det:

Vi får se hur många moskéer som fördömer handlingarna och vill tvinga svenska regeringen att ta ansvar. Sverige får mer och mer blod på sina händer utan konsekvenser…

”Terrorforskaren” Magnus Ranstorp uppger till Aftonbladet att detta kan tolkas som ”en uppmaning om terrorism”. Enligt Ranstorp är det en ”svensk” IS-anhängare som rest med sin familj till al-Raqqa i Syrien som ligger bakom bloggen, något som även Säpo ska vara väl medvetna om.

— Det är oroande att han har gått ut med det här. Man ska inte överdriva, men man ska inte heller undervärdera terrorhotet, säger han och fortsätter:

— Det som händer i Raqqah är som att sticka handen i ett getingbo. Det kan bli en utökning av det våld vi sett i Europa och det kan även hända här.

Källa:
Blogg med IS-kopplingar uppmanar till terror i Sverige


  • Publicerad:
    2017-06-11 08:30