USA. I USA har nyligen skönhetstävlingen Miss Teen USA avgjorts och de fem finalisterna var alla vita kvinnor, något som fick mångkulturförespråkarna att bli arga.

Top5

I lördagskväll avgjordes skönhetstävlingen Miss Teen USA. Det var den vita kvinnan Miss Texas Karlie Hay som vann tävlingen som efteråt kritiserades hårt av avundsjuka mångkulturvurmare. Varför? Jo, de fem toppkandidaterna visade sig alla vara blonda och blåögda.

Direkt efter tävlingen var avgjord startade hatstormen mot vinnaren och tävlingen. Flera kändisar och åsiktsmaskiner på Twitter började skriva inlägg om hur fel allting blev för att fem vita, blonda och blåögda kvinnor med europeisk bakgrund dominerade tävlingen.

De grävde också upp vinnaren Karlie Hays twitterinlägg från åren 2013 och 2014 där hon använt sig av ”rasistiskt” språk. Det hela kommenterades även av en tidigare vinnare av tävlingen. ”Om du vinner en skönhetstävling, städa upp din sida. Om du är under 21 ska du inte dricka och om du är vit är n-ordet inte ett ord för dig”, skriver Kamie Crawford som själv har ett mycket ”mångfaldigt” ursprung, bland annat med rötter i Afrika, Jamaica och Cuba.

De fem finalisterna:

Miss Texas Karlie Hay
Miss South Carolina Marley Stokes
Miss North Carolina Emily Wakeman
Miss Alabama Erin Snow
Miss Nevada Carissa Morrow

Vinnaren Karlie Hay.

Vinnaren Karlie Hay.

Källa:
”Kritikstorm mot Miss Teen USA”


  • Publicerad:
    2016-08-01 17:45