POLITISK KORREKTHET. Damlandslaget i fotboll visar sin undergivenhet för afrikansk makt. Men politiska manifestationer är enligt tävlingsbestämmelser förbjudna.

På torsdagen rapporterade Nordfront att det svenska damlandslaget i fotboll vill gå ner på knä för den judisk-afrikanska terrororganisationen Black Lives Matter (BLM).

På Twitter poserar blonda kvinnor i landslaget när de visar sin undergivenhet för en utsedd svart övermakt.

Inlägget från Svensk Fotboll väcker många känslor hos Twitter-användare, som på förmiddagen hade över 700 kommentarer; de flesta negativa till Svensk Fotbolls politiska aktivism.

Adam JanssonTwitter påpekar för Svensk Fotboll att det i deras egna bestämmelser står att politiska manifestationer är förbjudna.

Enligt några kommentarer på Twitter är det ”uppenbart” att det numera är ”politiskt korrekt att bryta mot bestämmelser och lagar”, när dessa utförs av vissa politiskt utvalda grupper.

Lösningen för många anhängare av politiskt korrekt politik är att hävda att vissa politiska handlingar är opolitiska.

Palestiniern Abdel Rahman utnyttjar påståendet att BLM inte är en organisation, vilket försvarare av Antifa också brukar hävda, för att ledarna, finansieringen, organisationsstrukturerna och nätverken i dem är svåra att identifiera.

Många som engagerat sig i debatten kontrar dock med att BLM är den rörelse som orsakat några av de tydligaste politiska förändringarna i stora delar av västvärlden under året – och begått några av de värsta personbrotten.

Stöder mord på vita och poliser
Redan i mitten av juni i år hade BLM-aktivister mördat och skadat över 430 poliser i USA. Prognoserna varierar kraftigt för hur många poliser som kommer att lidit av den politiska upploppsrörelsen BLM innan året är slut.

Till detta kommer alla civila människor som drabbats av samma sak. Statistiken om hur många människor det rör sig om i BLM-drabbade länder är ännu så länge varken enhetlig eller tillförlitlig.

Det är denna ”icke-politiska” samhällsomstörtande sociala och politiska rörelse grundad 2013 som Svensk Fotboll stöder. precis som Premier League i Storbritannien gör.

Samtidigt som anhängare av BLM i förekommande fall anser rörelsen vara opolitisk, drabbas anhängare av åsikten att vita liv har betydelse av kritik för sin ”högerpolitiska rasistiska extremism”, blir polisanmälda och förlorar sina arbetsanställningar.


  • Publicerad:
    2020-09-18 11:30