MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Den norrländska valkampanjen är i full gång. Lördagen den 7 april fick Näste 6 förmånen att samtala med Bodens polariserade befolkning under en offentlig flygbladsutdelning.

Solen sken när en grupp aktivister och medlemmar från Näste 6 med fanor och valkampanjsflygblad tågade in på Medborgarplatsen i centrala Boden. Med den något folktomma upplevelsen från samma plats i mars färskt i minnet framstod den norrländska (före detta) militärstaden som både livlig och på tårna denna gång, då det återigen var dags att presentera Nordiska motståndsrörelsen för de av massinvandringen hårt drabbade bodensarna.

Aktiviteten var en del i en samordnad aktion där samtliga nästen i Sverige genomförde offentliga flygbladsutdelningar samtidigt.

Vi fick dock erfara att vi inte var själva på platsen för att sprida propaganda. En medelålders kvinna noterades ganska snart springandes runt med små lappar som på olika språk – dock ej svenska – uppmanade människor att göra motstånd mot Sveriges enda arbetarparti på första maj. Det lilla flygbladet var undertecknat med ”Boden mot rasism”, vilket antyder kopplingar till en grupp på sydligare breddgrader som försöker att bekämpa Motståndsrörelsen genom att framställa sig själva som narrar.

Med tanke på att vi befann oss på samma plats och båda var i flygbladsutdelarbranschen kändes det naturligt att försöka småprata med kvinnan. Jag tänkte också att det vore idé att hålla sig nära henne, så att personerna som tog emot hennes flygblad även fick en chans att ta del av vårt budskap. Kvinnan, som inte ville presentera sig, visade dock inget större intresse av att varken prata eller låta bodensarna ta del av information från båda sidor, och på så sätt bestämma själva vad de tycker. Med viss motvilja gav hon mig dock till slut ett flygblad, även om hon inte ville ha ett av mig.

— De är nazister, ta inte emot deras flygblad!, dundrade hon till förbipasserande som visade intresse av oss, innan hon smidigt smet iväg till en annan del av torget.

— Hördu, är du inte rädd att bli förknippad med oss när du står på vår plats och delar flygblad? frågade jag henne efter att hon åter kommit i min närhet.

Men det var hon tydligen inte. Någon hade förklarat för henne att man aldrig någonsin skulle kunna missta henne för att vara en av oss, berättade hon. Och jag är väl beredd att hålla med om den saken.

Nästeschef Robert Eklund pekar ut kommunhuset – dit vi ska ta oss i höstens val.

Trots vår motståndares många men fruktlösa försök att skrämma iväg alla som närmade sig torget så fick vi tillfälle till många intressanta diskussioner med lokalbefolkningen. En man kom fram och bad mig fota honom tillsammans med fanbärarna, och han lovade också att dyka upp på första maj. En annan kom tillbaka både en och två gånger för att byta några ord med mig, och han undrade också om polisen – som denna gång dök upp ganska snabbt – verkligen var på plats för vår skull. Även han skulle se till att rösta på vår huvudkandidat Bo Nilsson, samt dyka upp på första maj.

Många uppskattade Nordiska motståndsrörelsens närvaro på Medborgarplatsen i Boden. Foto: Nordfront.se.

Många flygblad bytte ägare i solskenet. Foto: Nordfront.se.

Och samtidigt passade vi på att sanera området. Foto: Nordfront.se.

Glada motståndsmän i Boden. Foto: Nordfront.se.

Tydligt är i alla fall att Bodens befolkning är trött på massinvandringen, som drabbat kommunen oerhört hårt, samt på de politiker som gnuggar sina händer i kommunhuset samtidigt som de förråder sitt folk. Pensionärer oroade sig över välfärden, föräldrar över sina döttrars säkerhet och unga män gladdes över att någon har mod nog att stå upp mot vansinnet. När en av våra medlemmar samtalade med en afrikan blev han så överväldigad av nationalsocialismens naturliga briljans att han övervägde att teckna ett stödmedlemskap!

Jag hamnade också i en intressant diskussion med en kvinna som blev väldigt förvånad över att få ett flygblad av mig; det visade sig nämligen att hon var en välassimilerad syrier. Jag förklarade att jag självklart delar ut flygblad till alla som är intresserade och att även människor av utomnordisk härkomst till stor del berörs av den kamp vi bedriver. Hon undrade då om jag inte hatade ”såna som henne”, varpå jag förklarade att det jag hatar är det kulturmarxistiska och mångkulturella helvetet som vårt land har förvandlats till, likväl som den maktelit som ligger bakom. Vi kom överens om att det är irrationellt att hata individer man varken känner eller vet något om, och jag berättade att jag som nordisk nationalsocialist tycker att Syriens president Bashar al-Assad verkar vara en bra man och en utmärkt ledare. Lite glatt förvånad gick hon därifrån med ett flygblad och lovade att kika in på Nordfront, även om hon var rädd att hennes make då skulle kunna komma att begära ut skilsmässa.

Batikhäxor och deras ”pojkar”
Men alla var inte överförtjusta: En grupp motståndare som – kanske föga förvånande – mest bestod av medelålders kvinnor och unga män som såg ut att komma från Afghanistan, samlade sig i utkanten av torget. De fotograferade, viskade och samtalade då och då upprört med någon av de poliser som stillsamt men bestämt övervakade vår aktion.

Vackra fanor i förgrunden – poliser, batikhäxor och ”pojkar” i bakgrunden. Foto: Nordfront.se.

När en uppenbart onykter man försökte lämna tillbaka ett flygblad genom att kasta det på en av våra medlemmar tillrättavisades han med bestämdhet, varpå han och hans kamrat fördes bort till deras likasinnade av polisen. En polisman kom litet senare fram till undertecknad och ville tacka för att vi inte gick ännu hårdare fram mot fyllot.

Onykter man förs bort av polisen. Foto: Nordfront.se.

Med hjälp av vår nya filmkamera, som vi kunnat inhandla tack vare donationer från Nordfronts läsare, passade vi även på att genomföra intervjuer. När jag intervjuade Bo Nilsson och nästeschef Robert Eklund samlades också en grupp nyfikna åhörare bland bodensarna runt oss.

Undertecknad intervjuar Bo Nilsson. Foto: Nordfront.se.

Även Robert Eklund intervjuades. Foto: Nordfront.se.

Jag skulle vilja påstå att Nordiska motståndsrörelsen redan har satt sin prägel på staden, och efter första maj kommer vi vara på var mans läppar. Det bådar gott inför valrörelsen och det stundande valet då vi ska sätta Bo Nilsson att röra om bland sossemaffian som styr Boden!

Sista flygbladet delas ut. Foto: Nordfront.se.

Nordfront återkommer med ett kortare filmreportage från dagen.


  • Publicerad:
    2018-04-12 09:00