FINLAND. I Finland är det inte helt ovanligt att man driver med Sveriges förhållande till ”genusvetenskap”, ”hen”-reformer och hbt-frågor. Ett nytt finskt frimärke visar dock att även Finland har urartat.

Det är det statligt ägda Itella Posti (finska posten) som i september kommer ge ut sju frimärksutgåvor med sammanlagt 33 separata frimärken. Bilder av den internationella bögikonen ”Tom of Finland” kommer att förekomma på flera av frimärkena. Ikonen gjordes av Touko Laaksonen som av kulturhistorikern Joseph W. Slade beskrivs som ”den mest inflytelserika skaparen av homopornografiska bilder”.

Enligt finska Yle vill Itella hylla Tom of Finlands ”stolta homoerotik”. I Sverige är landets journalister lyriska över de nya frimärkena. En av journalisterna på Sveriges Radio-programmet ”Ligga med P3” skriver: ”Enorma kukar, svulstiga rövar och hett bögsex. Det sammanfattar min bild av Tom of Finland (och det är så gottigt!).”

Bilderna på ”Tom of Finland” visar ofta mycket detaljerat hur homosexuella har gruppsex med varandra. För två år sedan ställdes en del av Tom of Finland ut på Kulturhuset i Stockholm.

Se frimärkena nedan:

tomoffinland

Källa:
Tom of Finland får egna frimärken i september


  • Publicerad:
    2014-04-19 15:04