KOMMENTAR. Bojkotta skiten och säg upp alla avtal.

Så har det hänt igen. Ännu ett globalistföretag flyttar sin verksamhet utomlands för att maximera profiten. 350 Kungälvsbor förlorar sina jobb när Orkla nu drar till Lettland.

Förutom alla de som blir arbetslösa kommer detta även drabba Kungälv på andra sätt, dels i utebliven kommunalskatt och dels då det är en kommun som i stort sett saknar stora arbetsgivare och industrier. Nu finns ICA-lagret och Swedish Match kvar, och den senare är dotterbolag till just Orkla.

Att maximera profit utan någon hänsyn alls till människor är just vad kexfabrikens ägare gör och har gjort. Det är liksom inte goda glada gubben ”Glenn” som äger Göteborgs Kex. Det är monstret Orkla, ett stort multinationellt företag med ytterst tvivelaktiga metoder som gör det. Istället för ”Glenn” är det ”herr Shekelstein”, och han bryr sig knappast om att Kungälvsbor förlorar sitt levebröd.

Den ”norska” koncernen har en historia bakom sig av aggressiva uppköp där de köper upp konkurrenter för att sedan lägga ner verksamheten. Ibland efter att ha dumpat priserna så att en annan konkurrent tvingats lägga ner.

Orkla ägs till stor del av skurkbanker från USA, däribland den judiska investmentbanken J.P. Morgan. Särskilt intresserade har Orkla alltid varit av anrika, traditionella företag som Göteborgs Kex.

Orkla köper upp anrika företag och förstör dem. Foto: Radio Kungälv/Nordfront.se

Orkla har även köpt upp statliga företag i Sverige och äger en mycket stor del av vår livsmedelskapacitet. I och med att de är ett multinationellt företag som leds av cyniska extremkapitalister är detta ytterst allvarligt. De borde inte få bedriva verksamhet i Sverige överhuvudtaget.

I Kungälv kommer Göteborgs Kex nu finnas kvar till 2022. Vad tänker politikerna göra under dessa fyra år? Tassa på tå eller agera? Det finns bara ett svar: Kungälvs kommun måste nu säga upp alla eventuella befintliga avtal med Orkla-fabriken. Allt annat än det vore ett hån mot alla drabbade och mot Kungälvsbor överhuvudtaget. Jag ser gärna även att kommunen genomför så många brandinspektioner som möjligt på fabriken och uttrycker i ord och handling vad de tycker om Orklas cyniska verksamhet.

Vidare: Kungälvsbor och andra borde nu bojkotta skiten. Det finns alternativ som – ännu inte – beter sig lika svinigt som Göteborgs Kex och där produktionen fortfarande är svensk. Det finns större företag, men även lokala sådana. I Kungälv har vi exempelvis Svarta katten. Skriv även under denna namninsamling. Motarbeta Orkla på alla sätt ni kan!

Det är nu bra om det går dåligt för Orkla-fabriken. Orkla skadar människor och därför bör vi skada deras verksamhet på det enda sätt som Orkla förstår – ekonomiskt. Om profiten skadas så mycket att Orkla måste sälja av kexfabriken så kanske en svensk kan ta över företaget i framtiden. Då kanske det blir ”Glenn” som tar över kexfabriken igen.

Överhuvudtaget måste vi markera. Det måste bli ett slut på att globalistföretag köper upp svenska företag, flyttar utomlands och gör så att svenskar blir arbetslösa. Eftersom politiker har gett kapitalisterna fritt spelrum att göra som de vill, måste vi – folket – agera på det mest kraftfulla sätt vi kan. Sluta äta Orklas kakor! Bojkotta Göteborgs Kex!

/Fredrik Vejdeland, kandiderar för Nordiska motståndsrörelsen i Kungälvs kommun


  • Publicerad:
    2018-06-13 13:11