I Jönköping finns ett bokkafé som har sammankopplats med Afa och andra våldsromantiska bokstavskombinationer. Från att tidigare ha omhuldats av det politiska etablissemanget har bokkafét numera lämnats i kylan.

Det har lämnats in en polisanmälan till polisen i Jönköping om hets mot folkgrupp. Man skulle kunna tro att det är ännu en grinig ”nysvensk” som skulle kunnat känt sig kränkt av exempelvis ett flygblad som dumpat ner i dennas brevlåda eller något liknande. Men inte denna gången. Nu är det vänsterpöbelns rikskända butik och bokkafé som anmälts. Det är en kvinna som blivit kränkt av en tröja som saluförs på butikens hemsida, med texten ”Burn Israel Burn”.

Aj, så fel det kan gå. Kommunister som värnar om allt och alla, klass mot klass och så vidare. Men ”hatbrott”, nu har det väl ändå gått fel?


Kommer ljuset från bokkafét i Jönköping slockna när bidragen försvinner?

Senaste turerna kring bokkafét
Det har skrivits en mycket om Bokcafét på sistone. Bland annat har det moderata kommunalrådet Mats Green påpekat att han vill dra in bidraget från kommunen. Kafét har sedan förlorat sitt föreningsbidrag på tusen kronor. Nämndordföranden Inger Gustafsson har också gett kafét kalla handen och uttryckt att:

– De har värderingar som vi anser stötande.

Det har länge varit en utbredd uppfattning att bokkafét har samröre med Afa och liknande grupper. Denna koppling har rört upp många känslor bland folket som bor runt Jönköping. Om detta vittnar bland annat arga insändare i Jönköpingsposten. Kafét har sparkats ur Abfs förbund på grund av sina vänsterextrema kopplingar. Att butiken säljer slangbellor och rånarluvor är ytterligare en omständighet som kan ha gjort att många vänder kafét ryggen.

Det är väldigt synd om bokkafét nu för tiden. Inga bidrag, dålig publicitet och nu anmält för hets mot folkgrupp. Mycket tråkigt…


Bokkafét i Jönköping har haft många besökare genom åren. Fast inte alla är välkomna vilket vi ser på denna bild. Här fick polisen stoppa nyfikna kunder.

Av: Daniel Bergman


  • Publicerad:
    2012-02-09 00:00