GAZA. Bolivias president Evo Morales har förklarat Israel vara en terroriststat och förbjuder nu israeler att färdas fritt i landet.

 Bolivias folklige president Evo Morales tar ställning mot Israel.

Bolivias folklige president Evo Morales tar ställning mot Israel.

Den etniskt medvetna vänsterregeringen i Bolivia vilken leds av indianen Evo Morales har upphävt israelers rätt att fritt utan visum färdas i Bolivia och samtidigt deklarerat att Israel är en terroriststat.

Beslutet kommer efter att Israel dödat mer än 1300 människor och skadat över 7000 människor i folkrättsvidriga attacker på Gazaremsan, samtidigt som videos spridits på Internet som visar hur högerextrema judar hyllar dödandet av palestinska barn och gläds åt hur människor blir lemlästade och får sina liv sönderslagna.

— Vi deklarerar att Israel är en terroriststat, säger nu Bolivias populäre president Evo Morales.

Morales har även anmält till FN att Israel begår ”brott mot mänskligheten”, och FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon har fördömt vissa av Israels attacker riktade mot palestinska barn.

Fakta: Latinamerika

Nästan hela Latinamerika är nu motståndare till den unipolära världsordningen ledd av USA och Israel.

Bland andra har Bolivia, Ecuador, Peru, Brasilien, Chile och El Salvador dragit tillbaka sina ambassadörer från Israel i protest mot vad de menar är ett utdraget folkmord mot det palestinska folket.

Venezuela har sedan tidigare avslutat sina relationer med den utpekade terrorstaten.

Källor:
Bolivia declares Israel ‘terrorist state’, scraps visa exemption agreement
‘No children left in Gaza!’ Right-wing Israeli mob mocks deaths in anti-Gaza chant (VIDEO)


  • Publicerad:
    2014-07-31 10:40