VECKANS SKRIFT. Denna vecka kikar vi närmre på den mycket intressanta skriften Bolsjevismen från Moses till Lenin.

Dietrich Eckart , författare av denna skrift, som bygger på en dialog mellan honom och Hitler.

Dietrich Eckart: författare av denna skrift, som bygger på en dialog mellan honom och Hitler.

Veckans film/skrift

Klockan 12:00 varje söndag uppmärksammar Nordfront en film, skrift eller dokumentär av något slag. Har du förslag? Kontakta då Robin Palmbladrobin.palmblad@nordfront.se

I en diskussion med en norrländsk kamrat berättade jag om hur skriften Bolsjevismen från Moses till Lenin nyligen trollbundit mig.

”Ja, den är underbar!” utbrast han ”den är också min favorit… det är ju Dietrich Eckart som skrivit den”.

”Eller hur!” fortsatte jag ”liknelsen med astronomen som upptäcker att något är fel i hans uträkningar, att det måste finnas en dold kraft som påverkar, är fenomenal”.

”Jag borde kanske läsa den där skriften, den verkar intressant” sa då en kvinna som lyssnat på diskussionen.

En resa av historiskt intresse
Skriften bygger på anteckningar som Eckhart arbetade på innan han dog, 1923, 55 år gammal. Skriften avslutas även med orden ”här slutar Dietrich Eckarts anteckningar”.

Eckhart menar bland annat på att skeendena i nutid, exempelvis första världskriget, och i vårt fall inbördeskriget i Ukraina, står att läsa om redan i Gamla testamentet:

Jag hetsar egyptier mot egyptier: så att broder skall strida mot broder; och vän mot vän, stad mot stad, och rike mot rike.

Här följer ett annat stycke ur skriften:

”I Egypten gick skurkarnas planer bara halvvägs”, avslutade han. ”Egyptierna lyckades bemästra situationen i sista stund och skickade den ’blandade folkmassan’ till helvetet, tillsammans med dem. Det måste ha varit en desperat kamp. […] Just så som de har gjort med oss hade de vunnit det stora undre skiktet av befolkningen åt sig själva — ’Frihet, Jämlikhet, Broderskap!’ — tills en natt de skickar ut budskapet, ’Ner med borgerskapet! Döda dem, hundarna!’

Men allt gick inte så bra som de hade förutspått. Den andel av den egyptiska nationen som hade förblivit patriotisk vände på steken och sparkade Moses, Cohn och Levi ut ur landet, följda av de invånare som de hade uppviglat.

Under detta uttåg bar de med sig så mycket stulet byte som de orkade bära, rapporterar Bibeln med belåtenhet. Den rapporterar också, i klara termer, att egyptierna var glada att bli av med dem. Det bästa var dock den belöning som de gav sina korkade medbrottslingar. Plötsligt började de kalla dem ’slödder’, medan de tidigare hade kallat dem ’kamrater’ och låtsas att de älskat dem. Föreställ er ansiktena dessa vilseledda ena måste ha gjort i öknen då de hörde detta.”

Skriften kan beskrivas som en rafflande historisk resa som bör läsas av alla historiskt intresserade människor, oavsett politisk hemvist.

Nyligen översatt till svenska
Det visade sig att skriften finns i pdf-version, och dessutom översatt till svenska. Översättningen verkar vara gjord nyligen, våren 2014, och är hämtad från Jrbooksonline.com.

För den som föredrar böcker i fysisk form säljes den på engelska av Nordfront förlag.

Klicka för att ladda ner som PDF-bok (Jrbooksonline.com).


  • Publicerad:
    2014-08-03 09:31