RITUALSLAKT. Lantbrukaren Kenneth Larsson hittade en morgon kvarlevorna av sin kalv på grannens åker. Tjuvarna hade skurit halsen av kalven och sedan slaktat den på plats.

Kalv

När Kenneth Larsson från Varberg gick ut till sin ladugård i fredags morse hade någon brutit upp en av dörrarna. ”Djuren sprang runt och ena dörren på baksidan stod öppen. En grind inne i ladugården låg platt på backen”, berättar han.

Efter att han konstaterat att en kalv saknades fann han den senare död på grannens åker. Halsen hade skurits av för att döda djuret och tjuvarna hade sedan tagit med sig delar av köttet. ”Jag trodde inte det var sant. Tjuvarna hade skurit halsen av kalven för att döda den, och sedan tagit av bogarna och båda baklåren”, berättar Larsson.

Enligt lantbrukaren visste gärningsmännen vad de skulle göra: ”Det var helt rätt skuret och den som gjort det visste hur man styckar ner ett djur. Det var helt klart någon som kunde hantera en kniv i alla fall.” Han berättar fortsättningsvis att det stulna köttet inte kan vara av så stort ekonomiskt värde för tjuvarna.

Avlivningssättet som tjuvarna använde sig av är identiskt med det som praktiseras vid ritualslakt inom islam och judendomen. Judisk kosherslakt och muslimsk halalslakt går till som så att djuret som ska slaktas får sina halspulsådror samt luft- och matstrupe avskurna. Djuret förblöder då sakta under fullt medvetande.

Källa:
Kenneth hittade sin kalv slaktad på åker


  • Publicerad:
    2013-11-12 20:15