MEDIA. Tidningen KIT har gjort en ”granskning” av Granskning Sverige och ringt upp Erik Johansson från Granskning Sverige.

Den nätbaserade Bonniertidningen KIT har i två artiklar uppmärksammat Granskning Sverige. KIT skriver bland annat följande om Granskning Sverige:

Filmer med antisemitisk och rasideologisk propaganda förklädd till ”medborgarjournalistik” har spelats nästan 2 miljoner gånger på Youtube. Trots SD:s nolltolerans medverkar minst en aktiv politiker i klippen, som också sprids av sverigedemokratiska riksdagsmän.

KIT skriver vidare i samma artikel uttryckligen att de sympatiserar mer med Avpixlats counterjihadistiska ideologi än Gransknings Sveriges mer fritänkande kritik av judisk makt:

Frågeställningarna känns igen från andra ”alternativa nyhetssajter”. Men retoriken skiljer sig markant. Medan sajter som Avpixlat i alla fall utåt utger sig för att vara homovänliga och Israel-sympatisörer är Granskning Sveriges uppringare är fixerade vid rasideologi, homohat och antisemitism.

Även Nordfront omnämns i artikeln:

I ett avsnitt i oktober ringer Granskning Sverige ett flertal judiska personer och frågar varför Björn Söders uttalande om svenskar och judar upplevdes som kontroversiellt. Filmklippet hyllades på nazistiska Nordfront (med rubriken ”Granskning Sverige angriper hycklande judar”).

[…]

Videoklippen, som setts nästan 2 miljoner gånger, läggs kontinuerligt upp på hatsajter som Avpixlat, Fria Tider och Exponerat. Och ibland även Svenska Motståndsrörelsens hemsida Nordfront.

Erik Johansson på Granskning Sverige har spelat in en lång och intressant diskussion han hade med en av KIT-journalisterna efter den första artikeln på KIT:

Källa:
Sd-politiker sprider rasideologisk propaganda på Youtube
Vi har talat med en förintelseskeptiker som har 2 miljoner visningar på Youtube


  • Publicerad:
    2015-11-07 19:00